Buna ziua
Sunt un simplu locatar al unui bloc din Bucuresti, nu ma pricep mai deloc la problemele administrative ale blocului, este un bloc unde sunt multi oameni in varsta, problema este ca toti cei in varsta platesc intretinerea destul de putin iar noi cei tineri platim exagerat de mult, administratorul, presedintele si tot restul comisiei sunt mana in mana. Au venit inspectori de la "Regia de apa" sa citeasca apometrele de apa din subsol si nu au fost lasati sa intre, am dorit sa vedem si noi facturile si cheltuielile blocului pentru a ne face o idee despre cat ar trebui sa platim intretinerea........am fost jigniti si ne-au trantit usa in fata........a venit iarna si nu mai am de unde sa platesc 580 lei pe luna pentru o persoana, 3 camere si un singur calorifer care functioneaza cateva ore pe noapte.
Va multumesc si imi cer scuze daca exprimarea mea nu a fost tocmai pe intelesul dumneavoastra
Pentru@Dana Marin
Unele Consilii Locale au emis anul acesta "hotarari privind constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor în cazul asociaţiilor de proprietari" in care se mentioneaza:
"- (2) Sancţiunile pentru contravenţiile prevăzute la art. 1, alin. 1 lit. „a”- „e” se aplică
persoanelor fizice vinovate. Contravaloarea amenzilor aplicate va fi suportată doar de către contravenienţi şi se interzice deducerea acestora prin înscrierea pe lista de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, deci nu se va regăsi în cheltuielile asociaţiei.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, se fac de
persoanele împuternicite de către Primarul .............., prin dispoziţie."
Varianta de care amintiti este practicata in asoc in care prop nu-si cunosc drepturile, nu se implica in activitatea asoc.
expertixa contabila judiciara sau extrajudiciara?
expertiza contabila poate fi efectuata contracost de un expert contabil dar nu are prea mare relevanta in instanta
daca detineti informatii certe pt anumite probleme puteti actiona in instanta presedintele,administratorul,cenzorul si instanta cu siguranta va dispune o expertiza contabila judiciara,de care instanta va tine cont
varianta cu expertiza contabila si cu reclamatia la politie nu face decit sa va aduca cheltuieli suplimentare si pierdere de timp