avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna seara. Sotul meu a mai fost căsătorit iar in perioada căsătoriei mai exact in 2006 a luat un credit împreună cu soția pentru achiziționarea unei mașini, dar in 2007 au divorțat. In 2016 a primit o înștiințare in care era informat de faptul că a fost dat in judecata si i se va pune poprire pe toate conturile pe care le deține sau pe care le va deschide, desi au trecut 10 ani de cand au luat acel credit ! Problema este ca in 2017 băiețelul nostru a fost diagnosticat cu autism si cum bine stiti terapiile sunt destul de costisitoare. In momentul de față soțului i se oprește în jur de 550- 600 de lei lunar, am mers la executorul care se ocupa de dosar, am depus o cerere pentru a afla cum e posibil ca in 3 ani de zile suma care a fost primita de ei de la soțul si fosta soție sa fie doar 11000, în condițiile în care fosta soție spune că a facut un angajament de plata de acum 3 ani ? Si bineinteles a trecut mai bine de 60 de zile iar noi nu avem nici un raspuns. Avem nevoie de un desfasurator pentru a vedea ce plati s-au făcut și unde sunt banii. Si am depus si o cerere insotita de certificatul copilului de handicap pentru un angajament de plata pe o sumă de 300 de lei care nici acea nu a fost încă aprobată.
Ce putem face ??? Terapia ne costă in jur de 2500 de lei lunar iar eu mai am o fetiță din prima căsătorie, soțul are un salariul nu foarte mare, eu iau indemnizația minima de creștere a copilului.
Vă mulțumesc si astept cu mare interes un răspuns!
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Anomar1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anomar1985 , utilizator 14:50, 27 Noiembrie 2019
Dvs nu sunteți parte implicată în dosarul de executare, și astfel executorul nu are nici o obligație să vă dea un răspuns scris.

Soțul dvs are calitatea de debitor, și poate avea acces la dosarul execuțional.
Ar fi indicat să plătească un avocat specializat în drept civil, să=l însoțească la BEJ pentru a analiza dosarul.
Mă gândesc că fără ajutorul unui avocat nu va înțelege interpretarea actelor din dosar.
Despre soț era vorba sa primească niste răspunsuri. Eu stiu ca nu am nici un drept legal de a cere detalii. Din pacate nu avem accesul asupra actelor din dosar, ma gândeam că am putea face ceva fara sa mai plătim un avocat, pentru că din pacate avem destule cheltuieli cu cel mic si nu prea ne permitem un avocat. Angajații de la biroul executorului sunt foarte acizi, nu ne dau nici măcar o informație corecta.

Dapix a scris:

Dvs nu sunteți parte implicată în dosarul de executare, și astfel executorul nu are nici o obligație să vă dea un răspuns scris.

Soțul dvs are calitatea de debitor, și poate avea acces la dosarul execuțional.
Ar fi indicat să plătească un avocat specializat în drept civil, să=l însoțească la BEJ pentru a analiza dosarul.
Mă gândesc că fără ajutorul unui avocat nu va înțelege interpretarea actelor din dosar.

Dar nu-i atât de scump un avocat să-l plătiți doar pentru a merge la BEJ să analizeze dosarul.

Executorul este angajatul creditorului, deci nu are cum să vă ofere consultanță juridică dumneavoastră ca parte adversă, ca debitor.

Aveți și dreptul să cereți contra cost o copie a dosarului execuțional, și apoi să mergeți cu actele la un avocat să le studieze.
Cererea se depune în scris, iar copia se eliberează conform legii în termen de 5 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
Am avea nevoie doar de o situație a plăților făcute de către soț și fosta soție ca sa stim si noi ce bani s-au plătit. Din ceea ce nu s-a spus chiar astăzi, suma care apare la dânșii este foarte mica, doar banii pe care i s-au oprit soțului! Este adevarata nebunie cu BEJ, nimeni nu iti explica nimic, nu ai posibilitatea de a înțelege efectiv unde sunt banii pe care i-ai plătit. Astăzi ne-au promis că vor trimite pe email desfasuratorul cu toate plățile din 2016 până în prezent, dar sunt sigura ca nu va exista nici un email, nici astăzi, nici maine, nici peste o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat de doua ori in acelasi dosar executional? Ainos Ainos Buna ziua. Nu am reusit sa citesc toate discutiile de pe forum pentru a verifica daca a mai fost postat un subiect asemanator, dar am nevoie de ajutorul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu nevirata de angajator in contul bej mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05,01,2016 mi s-a infiintat o poprire pe o treime din salariu pe suma de 4697,43 RON . pe data de 04.02.2016 mi s-a infiintat o alta poprire de 1536 ... (vezi toată discuția)
Încuviințarea executării silite, părțile palaceathena palaceathena Am contestat sumele nelegale la care am fost obligată de Asoc. Am câștigat în fața instanței de apel. Mi-a fost respinsă oferta de plată în fața ... (vezi toată discuția)