avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. Aș avea șanse să obțin custodia totală?

Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe discuții și certuri,plângeri la poliție din partea mea deoarece ma urmărea,m-a amenințat pe mine si familia mea ca ne omoară si ca ne da foc la casă. Tatăl copilului m-a ajutat financiar,cu ceva perioade lipsa,dar per total mi-a plătit pensie alimentară. Fetița fiind crescută de mine cu ajutorul părinților mei,el in felul ăsta nu a contribuit niciodată. De câteva zile ma amenință că vine sa îmi ia fata cu forța ca pe el nu il interesează dacă fata plânge si eu nu sunt de acord,deoarece nu a petrecut o perioadă mai lungă de timp cu el fără mine,fata doar cu mine a dormit de la nastere,nu vreau sa fie supusă la asemenea traumă. Subscriu că până ce fetița a împlinit 6 luni,tatăl copilului a stat la domiciliul meu. Aș avea șanse să obțin custodia totală? El are voie sa vină fara acordul meu sa ia fetița? Îl consider un pericol pentru mine si fetiță,are un comportament foarte schimbător si e vulnerabil. Precizez că eu mereu am iesit cu el si fetița cand a dorit,nu i-am interzis niciodată să o vadă dar mereu a fost in prezența mea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:27, 18 Noiembrie 2019
Luati legatura cu un avocat și arătați-i hotararea judecătorească prin care domiciliul fetiței este la dvs. Poate mai scrie si altceva acolo care sa va ajute dar nu va dati seama. Dacă va referiți la faptul că domiciliul fetei este la dvs ca asa ati declarat cand i-ati facut certificatul de nastere atunci acea declarație nu are niciun efect. Trebuie să aveți o hotărâre pronunțată de instanță de judecată
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Da,la asta mă refeream,nu am știut că nu are importanță. Vă mulțumesc. Voi lua legătura cu un avocat
Este suficient sa obtineti custodie comuna daca veti avea stabilit domiciliul minorei la dvs.
Trebuie sa obtineti hotarare judecatoreasca de urgenta daca exista astfel de probleme.
Avocatul poate rezolva cazul cum se impune.
Întâi și întâi ar trebui să fiți sigură că nu este vorba doar de un egoism personal să nu lăsați copilul și celuilalt părinte. În al doilea rând, dacă puteți proba faptul că e un pericol pentru copil, mergeți la poliție. Poliția va va trimite în tribunal...iar acolo depinde doar de avocat. Sau faceți reclamații la poliție până se sătura si cereți ordin de protecție dacă aveți dovadă a violenței lui. Dar, sunteți sigură că nu-l provocați? Nu am retinut niciun aspect concret care să prezinte cu adevărat o acțiune împotriva dvs. sau a copilului. Reanalizați situația și țineți cont de faptul că așa cum sunteți dvs părinte, așa este și el în fața legii. Cu cât încercați mai mult sa va puneți contra fără să existe un motiv concret de frică, va aduce prejudicii doar copilului pe termen lung. Excludeti dorința de răzbunare, dacă există și vedeți adevăratul comportament al lui faptic. Poate chiar îi pasă și nu e o tragedie mentinerea legăturii copilului cu celălat părinte. Noi femeile, tindem să facem asta din orgolii, din faptul că ne e greu si trebuie sa fie cineva vinovat. Dar...e mai usor daca e o persoană care poate face echipa pentru binele copilului și acceptați asta. Eu am primit acelasi sfat de la o avocată și am realizat ca nu aveam motive să cred că nu-i pasă dar îmi plăcea să mă pun contra lui...Dar de fapt era doar egoismul meu și dorința de a fi mereu o victimă și mamă eroină. Mi-a fost rusine de mine și de când fac echipă cu celălat părinte (el nu prea face dar am invatat sa gestioneze asta), am un copil fericit. Deci, aveți grijă să luați decizia înțelept, să vă bazați pe fapte și mai ales să vă gândiți la copil. Bărbații țin la copiii lor. Vedeți ca nu cumva sa fie si el iar dvs să pierdeți asta! Ar fi o pierdere mare pentru copil și nu veți reuși toată viața să înlocuiți așa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are dreptul sa aibă o legătură cu tatăl fără prezenta dumneavoastră. Probabil asa va dispune și instanta.
Începeți sa pregătiți copilul și sa faceți echipa cu fostul partener.
In momentul acesta amândoi aveți drepturi egale asupra copilului, poate veni când sunteți cu ea pe strada sa o ia și nu puteți face nimic.
Va supuneți singura copilul la o mare trauma dacă continuați cu atitudinea asta de a considera ca minorul e proprietatea personala și ca trebuie sa doarmă sau sa respire numai lângă dumneavoastră.
Faceți ordonanță președențiala pentru domiciliul copilului la dumneavoastră și program de legături personale pentru tata și în felul acesta o sa aveți o pârghie pentru a-l obliga sa se conformeze unui program și pentru a aduce fata acasă.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Vrea sa-mi ia fata.. mariana910521 mariana910521 Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta..St intr-o relatie de 10 ani,si de 4 ani stam intr-un oras...si eu spunandu-i 'sotului meu' ca vreau sa ne mutam in ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu ContSters437699 ContSters437699 Buna ziua,sant casatorita de 3ani locuim impreuna de 5avem o fetita de 2,8luni ,sotul meu acum 1luna jumate a decis sa paraseasca domiciliul si copilul ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)