avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Angajatul (programator) implementeaza aplicatia care a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Angajatul (programator) implementeaza aplicatia care a facut-o la firma

Buna ziua
Un programator care lucreaza la o firma GreatCompany, ca angajat implementeaza pentru GreatCompany o aplicatie "GreatApp". La un moment dat, angajatul decide sa implementeze aceeasi aplicatie GreatApp, (aceeasi functionalitate, interfata asemanatoare) pe cont propriu, fara a folosi cod sursa sau elemente grafice proprietate GreatCompany, si incepe sa vanda aplicatia.

Ce probeleme legale presupune pentru angajat aceasta miscare, si care sunt optiunile legale ale firmei GreatCompany pentru a-si proteja interesele, avand in vedere ca angajatul este in competitie cu GreatCompany?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:09, 18 Noiembrie 2019
mai intai: alt cod sursa = alt program. asta pana se dovedeste contrariul. Programul e inregistrat la BNP?
in al doilea rand, un exemplu: majoritatea ERP-urilor au aceleasi functionalitati, dar coduri sursa diferite. majoritatea functioneaza cu baze de date SQL. cei care le implementeaza trec adesea de la o firma la alta. iar deseori firmele sunt solicitate ca interfata noului program se semene bine cu cea veche.
u in cele din urma, o problema de contractare: clauzele de neconcurenta pot constitui o restrictie, insa ele trebuie astfel formulate incat sa nu restranga dreptul angajatului la munca, in acest caz la al doilea job. si fireste, aceste clauze restrictive trebuie insotite de avantaje materiale pentru a fi luate in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu, clauza de neconcurenta Nicolay Nicolay Buna ziua, Am si eu o problema ma poate lamuri si pe mine cu informatii despre clauza de neconcurenta, ce inseamna, cand se aplica ? De exemplu am urmatorul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu aplicatia la plecarea mea inemin inemin Buna ziua, Ma bucur ca exista un astfel de forum ! As avea mare nevoie de un sfat, nu cunosc nici un avocat si nu stiu de unde sa incep sa caut o solutie... ... (vezi toată discuția)
Clauza de exclusivitate si clauza de neconcurenta mindlessvrs mindlessvrs Buna ziua , Am cateva intrebari legate de un \"angajament de confidentialitate\" pe care seful meu mi l-a trantit pe masa acum 2 zile. Sunt 2-3 articole ... (vezi toată discuția)