Contract de vânzare-cumpărare cu clauze nerespectate de vânzător: mai am de plătit 10.000 de euro, dar nu vreau să-i dau pentru că trebuie să fac lucrările neexecutate. Ce se întâmplă în acest caz?
Buna seara! Am cumparat o casa cu clauze de fi finisata interior exterior si bransata la utilitati pana la sfarsitul termenului de 25 noiembrie 2019, iar eu sa i dau restul de bani(10000€). Obligatiile vanzatorului nu s au respectat. Mentionez ca eu am contract de vanzare cumparare nu antecontract. Ce se intampla in acest caz? Eu nu vreau sa i mai dau restul de bani, deoarece trebuie sa fac lucrarile care el nu le a facut. I am facut notificare prin executor judecatoresc, dar ..nimic.. La expirarea contractului voi face un proces verbal de neexecutare a lucrarilor si ma voi prezenta cu el la notariat. Intrebarea este, ma poate obliga sa i dau restul de bani?
Cata vreme clauzele contractuale nu au fost respectate, nesocotindu-se , cu rea credinta, obligatia contractuala, conduita dumneavoastra de neplata este justificata.
Plata pretului presupune indeplinirea integrala a obligatiilor asumate.
Va puteti adresa instantei de judecata, invocand exceptia de neexecutare a contractului.
Va sugerez sa inaintati o notifcare prin avocat, prin care ii aduceti la cunostinta vanzatorului ca trebuie sa isi indeplineasca obligatiile contractuale ce ii incumba.
Precizati un termen, in acest sens.
Mentionati ca, in cazul demararii unui litigiu, va fi obligat sa suporte cheltuielile de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii.
Multumesc pt raspuns! Am facut notificare prin executor , mai trebuie sa i fac si prin avocat? Mentionez ca pe data de 25 cand expira termenul o sa fac un proces verbal de neexecutare a lucrarilor, tot prin executor, adica casa nefinisata exterior , interior este de mine, dar el necontribuind cu bani, gaze nu am, iar apa canal si aici am o problema, in timpul nivelarii terenului de catre vanzator , a rupt sigiliul si cei de la apa canal nu mi fac contractul pana nu se achita prejudiciul. Contractul este pe numele vanzatorului de vre o 2 saptamani, n am stiut ca nu avea contract pana atunci, in fine ca sa l preiau cei de la apa canal vor ca eu sa platesc ca sunt proprietarul imobilului daca nu , ma vor debransa. Si nu mai stiu ce sa fac cum este mai bine pt mine, sa l dau eu in judecata , desi cand am consultat un avocat mi a zis sa astept sa ma dea el si noi sa venim cu probele,
Daca lucrarile acum nu mai depind de el, nu stiu daca e corect sa retineti bani. trebuie vazut daca exista in contract elemente sa evaluati lucrarile lipsa etc. Incercati sa negociati cu el o cale de mijloc. Era bine sa aveti niste penalitati in contract.
Lucrarile depind de el mai ales cele exterioare , iar cele interioare nefinisate, gauri la calorifere, parchet ondulat, cand calci pe el se ridica intr o parte iar in cealalta parte se lasa, apa in casa este trasa de el si ne a zis sa nu dam drumul ca aduce un instalator,teava de la canal este pe langa casa si neacoperita, casa fara decorativa, iar gazele ne minte de 4 luni ca a platit iar intr un final imi arata ca a platit pe 15 oct. In fine l am rugat toata vara sa facem cate ceva, dar ma pasa ca pe o minge, deci d na avocat, am foarte multe motive sa nu i dau restul de bani, mai ales ca la lucrarile din casa n a contribuit cu nimic, m a pasat tot timpul ca ne calculam, ne calculam si am ramas cu banii dati
Inteleg, dar cat or fi lucrarile, de unde reies aceste calcule, nu stiu. Eu nu va spun ca nu aveti motive, va spun ca ar trebui facut cu atentie, chemat la negocieri etc.