Buna ziua, eu si concubinul meu am achizitionat o locuinta in urma cu 4 ani. Locuinta este pe numele meu. El isi doreste banii pe jumatate din locuinta, partea lui. Exista vreo procedura notariala in acest caz? Se poate intocmi un act notarial in momentul cand efectuez plata? Desi eu sunt singurul proprietar in acte, imi doresc o dovada prin care sa demonstrez ca ii platesc partea lui, suma de bani pentru jumatate din casa. Multumesc!
Da faceti o delcaratie impreuna la notar prin care se specifica ca aceasta suma reprezinta contravaloarea imprumutului lui la achizitionare locuintei iar in final sa fie specificat ca el renunta la orice pretentie trecuta prezenta sau viitoare nascuta din acesasta creanta pt imobilul proprietatea dvs
Buna ziua,
Da, mergeti la notar si dati o declaratie pe proprie raspundere in care aratati ca ati platit banii pentru acea jumatate si ca el i-a primt .
O semnati ambii si gata.
Bun comun?
Talida Covaci
Daca se poate, as mai avea nevoie de sprijin si intr-o alta problema: sotii s-au despartit in fapt in urma cu 20 de ani, dar divortul s-a pronuntat abia in ... (vezi toată discuția)