avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul vrea sa ma dea afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul vrea sa ma dea afara

i-mi desface contractul de munca in baza art65 al1 ma afecteaza cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:32, 3 Decembrie 2009
Cu ce anume sa va afecteze in afara ca pierdeti locul de munca? Cu acest art veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca indepliniti conditiile - 12 luni lucrate in ultimele 24.
Puteti sa beneficiati de somaj.
De asemenea, aveti dreptul la un preaviz de 20 zile lucratoare in cursul carora puteti lucra numai 4 ore/zi si sa fiti platita norma intreaga, adica 8 ore/zi.
Aveti dreptul la 1 salariu compensatoriu.

La sfarsit, angajatorul trebuie sa va dea, in afara de cartea de munca si decizia de incetare, si o adeverinta de somaj cu veniturile inregistrate in ultimele 12 luni. Cu acea adeverinta si alte acte va prezentati la AJOFM ca sa va ia in evidenta ptr somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primim somaj daca firma nu are 1 an de activitate? katiushca katiushca Am fost anuntata ca se fac restructurari si sunt si eu pe lista de concedieri, o sa mi se dea preaviz de 20 zile lucratoare mentionat in contract in zilele ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o asistenta medicala in cazul demisiei angajatorului(medic de familie) LOTY LOTY Buna ziua. Sunt asistenta medicala la medic de familie, am o vechime de 5 ani si as dori sa stiu care sunt drepturile mele in cazul in care angajatorul (medic ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere motiv restrangere activitate CrisMMarin CrisMMarin Buna ziua, Azi am primit preavizul urmator: \"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data [b]17.05.2010[/b] compartimentul unde sunteti incadrat isi ... (vezi toată discuția)