avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună dimineața , am divorțat de comun acord de fostul soț pe data de 2 septembrie. În hotărârea de divorț sa greșit numele meu, să făcut o rectificare a hotărârii de divorț. Am reușit ca in final să legalizez hotărârea. Întrebarea mea este. De când este obligat legal fostul soț la plata pensiei alimentare? Din 2 septembrie sau din 15 noiembrie, de când sa legalizat hotărârea? Fostul soț nu face nimic pt fata. Nu îi cumpără nimic...
de la data introducerii cererii.
Depinde cum a stabilit instanta. De obicei pensia se datoreaza de la data introducerii actiunii, dar apare specificat acest lucru. Daca nu se specifica, pensia e datorata de la data la care a ramas sentinta defintiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara restanta Misha01 Misha01 Buna ziua, In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea ... (vezi toată discuția)
De când încep să plătesc pensia alimentară? filip2015 filip2015 Bună seara! Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă. Întrebare: - ... (vezi toată discuția)
Ce statut a avut copilul meu in septembrie? elev sau student??? ana123 ana123 Va multumesc pentru raspunsul dat. Am, o rugaminte, sa-mi mentionati Legea si articolul din care dvs. ati citat urmatoarele: \"Plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)