avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Buna seara
Sunt divorțata de soțul meu,avem un copil impreuna. În timpul căsătoriei am construit o casa impreuna unde locuim in prezent. Cand am divorțat am hotarat sa nu facem partaj casa este pe numele la amândoi.
El amenință că va lasa partea lui din casa fratelui lui, în caz de se intampla ceva cu el (fiind bolnav).
Se poate sa faca lucrul acesta? Mentionez ca suntem divortati dar nu am făcut partaj la nimic si avem si un copil impreuna.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:16, 18 Noiembrie 2019
Fostul sot poate face testament fratelui. Nu poate sa-i vanda deoarece aveti imobilul in indiviziune si nu l-ati partajat. Chiar daca face testament fratelui, copilul dvs are cota sa rezervatara din ceea ce detine tatal la data decesului. Initiati procedura partajului prin mediere. Se poate ajunge la o solutie amiabila care sa se finalizaeze pozitiv pentru toate partile. Costurile sunt la jumatate iar timpul este substantial redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort....consecintele unei casatori !!! Mar81 Mar81 Buna ziua! Sunt casatorit din 2009 si vreau sa divortez (cauza divortului: infidelitatea din partea sotiei) insa nu stiu cum vor fi impartite bunurile. Casa ... (vezi toată discuția)
Dubla succesiune SinzianaN SinzianaN Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e ... (vezi toată discuția)
Cum pot divorta? aly01 aly01 Buna ziua! As dori sfatul dumneavoastra pentru a ma ajuta in luarea unei decizii in rezolvarea problemelor pe care le am. Poate ma va putea ajuta ... (vezi toată discuția)