avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RECUPERARE CREANTE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RECUPERARE CREANTE

Buna ziua!
Avem o firma care ne datoreaza o suma de bani din septembrie 2006, pe suma respectiva sunt intocmite doua facturi semnate de un fost angajat al firmei respective.
Am trimis notificari(procedura amiabila) insa plicurile s-au intors inapoi destinatarul nu este gasit sau refuza sa le ia.Momentan dorim sa-l actionam in judecata pentru recuperarea sumei dar am gasit undeva pe internet un buletin al insolventei unde figura si aceasta firma.
Mai are rost sa-l actionam in judecata?
Chiar daca nu am recupera creanta macar sa putem stinge aceasta datorie din contabilitate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 15:54, 21 Decembrie 2009
Daca debitorul dvs a intrat in insolventa, atunci va puteti inscrie creanta la masa credala prin formularea unei cereri in dosarul de faliment ( daca nu s-a depasit termenul fixat)
Va multumesc pentru raspuns!
dar cum pot sa ma inscriu la masa cedala daca nu stiu nr. de dosar si nu stiu dac s-a depasit termenul. Cine imi poate da aceste informatii?
Verificati site-ul Tribunalului din localitatea unde isi are sediul societatea debitoare cel mai simplu .
Sau cereti de la Reg comertului - Buletinul procedurilor de insolventa in care s-a publicat notificarea cu privire la acest debitor
Buna! am gasit numarul de dosar si sentinta pronuntata in luna aprilie 2009, inchidere procedura de insolventa. EU ce mai pot face acum?, Cum pot sterge din contabilitate(prescrie) suma de bani pe care ne-o datoreaza?
Se pare ca firma a intrat in faliment. Am gasit numele lichidatorului care s-a ocupat de firma respectiva, ar trebui sa-l contactam sa intram in posesia sentintei de inchidere a pocedurii de insolventa?
Nu s-a mai confruntat nimeni cu aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Nu mi-am primit salariul Costel16 Costel16 Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul ... (vezi toată discuția)
Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul judiciar si-a insusit valoarea materiala a debitoarei.este legal? rodica_post rodica_post Pe rolul instantei se afla dosar de insolventa al societati...X Lichidatorul judiciar vinde utilajele din cadrul societatii in valoare de ... (vezi toată discuția)