avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RECUPERARE CREANTE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RECUPERARE CREANTE

Buna ziua!
Avem o firma care ne datoreaza o suma de bani din septembrie 2006, pe suma respectiva sunt intocmite doua facturi semnate de un fost angajat al firmei respective.
Am trimis notificari(procedura amiabila) insa plicurile s-au intors inapoi destinatarul nu este gasit sau refuza sa le ia.Momentan dorim sa-l actionam in judecata pentru recuperarea sumei dar am gasit undeva pe internet un buletin al insolventei unde figura si aceasta firma.
Mai are rost sa-l actionam in judecata?
Chiar daca nu am recupera creanta macar sa putem stinge aceasta datorie din contabilitate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 15:54, 21 Decembrie 2009
Recuperarea drepturilor salariale le puteti obtine pe calea procedurilor in instanta Tribunalului Muncii cf.Codului Muncii (pretentii banesti) -daca nu au trecut 3 ani de la data creantei salariale creata de angajator.

Dupa pronuntare ,investiti sentinta judecatoreasca cu formula executorie si o legalizati,apoi ,apelati la un ececutor judecatoresc ca sa notifice si sa execute hotararea judecatoreasca.
In cazul in care nu va respecta sentinta judecatoreasca in termen de 15 zile de la data primirii oficiale a notificarii,angajatorul raspunde penal -cf.art.277-cod Penal.

Acesta este "traseul" solutionarii cauzei Dv.

Sarbatori fericite!-alaturi de cei dragi si prieteni-
rodica_post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi-am primit salariul Costel16 Costel16 Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul ... (vezi toată discuția)
Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul judiciar si-a insusit valoarea materiala a debitoarei.este legal? rodica_post rodica_post Pe rolul instantei se afla dosar de insolventa al societati...X Lichidatorul judiciar vinde utilajele din cadrul societatii in valoare de ... (vezi toată discuția)