avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Notificare-convocare clarificări contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Notificare-convocare clarificări contract

Unui client căruia i-am prestat servicii în baza unui contract a solicitat o notificare-convocare printr-un avocat, în care îmi solicită clarificări legate de activitate mea din baza contractului.
Ar trebui să mă prezint la întâlnire cu un avocat care sa mă reprezinte ? Ce urmari poate avea această convocare dacă avocatul consideră că nu am îndeplinit clauzele contractului? Mai poate participa o terță persoană din partea clientului, cu care nu are contract si fata de care nu am nicio obligativitate(care probabil ar pune paie pe foc )? Clientul și-a mințit avocatul, acesta afirmând in convocare ca s-a achitat valoarea contractului, deși el are o factură restantă. Mă pot folosi de această situație?
Va puteti duce , dar da insotit de avocat. Parerea mea este ca elicvent , neutru si corect ar fi o mediere si nu o intalnire in acest mod. De ex: cea de-a treia persoana nu are ce cauta acolo, daca ar exista un mediator nici nu i-ar permite, discutia fiind confirdentiala.
am in contract o categorie de Litigii prin care daca nu exista intelegere pe cale amiabila, atunci litigiile se rezolva prin instanta competenta, instanta care e in raza sediului prestatorului. Inseamna ca deja nu mai e cazul unei solutionari amiabile?
Este o formulare standard,daca vreti sa incercati o rezolvare amiabilă bine daca nu actionati în instanta.Puteti sa trimiteți și o opinie prin posta/mail nu obliga nimeni sa va prezentati.Dvs apreciati daca este cazul sau nu sa apelați la un avocat în funcție de valoarea eventualului litigiu.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In primul rând trebuie analizat contractul ca sa verificăm ce obligații aveați potrivit contractul. Dacă deja s-a apelat la un avocat mai bine va prezentați si dumneavoastră cu un avocat, pentru echilibru. Cred ca intenția este sa nu plătească factura la care ați făcut referire, dar asta e alta discutie.

Cât timp au plătit celelalte facturi, cu privire la acestea nu se mai poate invoca nimic.

O Terta persoana nu are ce cauta in discutie și verificați dacă aveți clauza contractuala de confidențialitate ca sa va folosiți de ea, dacă nu, solicitați Tertei persoane sa părăsească discuția sau nu discutați dumneavoastră in prezenta acesteia.

Răspundeți notificării și solicitați clarificări.

roxananicoletaarh a scris:

Unui client căruia i-am prestat servicii în baza unui contract a solicitat o notificare-convocare printr-un avocat, în care îmi solicită clarificări legate de activitate mea din baza contractului.
Ar trebui să mă prezint la întâlnire cu un avocat care sa mă reprezinte ? Ce urmari poate avea această convocare dacă avocatul consideră că nu am îndeplinit clauzele contractului? Mai poate participa o terță persoană din partea clientului, cu care nu are contract si fata de care nu am nicio obligativitate(care probabil ar pune paie pe foc )? Clientul și-a mințit avocatul, acesta afirmând in convocare ca s-a achitat valoarea contractului, deși el are o factură restantă. Mă pot folosi de această situație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de rezervare RICK RICK Buna ziua! As dori ajutor in urmatoarea speta. In data de 11.08.2008 am incheiat un contract de rezervare cu un dezvoltator in valoare de 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva intr-un contract cu un operator de telefonie !!- ce pot sa fac ? seller seller Am un contrct de Dealer cu un operator de telefonie . Acum mi-a venit sa platesc [b]rezilieri de contracte[/b] pentru persoanele care au reziliat ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract daniel_dan daniel_dan Buna ziua, Am incheiat in urma cu aprox 8 luni un contract de prestare servicii, prin care firma pe care o reprezint se obliga sa realizeze un site web in ... (vezi toată discuția)