avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit neplatit dar masina nu mai exista fizic
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit neplatit dar masina nu mai exista fizic

Am vandut acum multi ani un aro si nu mai am contractul de vanz.-cump.Problema e ca,la momentul respectiv,fiind foarte tanara,nu am stiut cum se procedeaza si nu am radiat masina de la fisc.De atunci a tot curs impozitul pe care trebuia sa-l platesc pt ca nici cumparatorul nu a radiat-o ulterior,cel mai probabil e oale si ulcele sau cotet pe undeva...Suma pe care fiscul m-a lasat s-o acumulez e impresionanta,doar acum cativa ani instiintandu-ma ca am de plata 16.000 lei
Va rog,dati-mi un sfat in legatura cu asta!De unde sa incep?Sa ma duc la politie sa vad daca a fost sau nu radiata din circulatie?Ce sa fac,ca nici numarul masinii nu-l mai tin minte...era un aro alb.Cum sa ma duc asa cu mainile in buzunar,ca ma scuipa aia p-acolo :)
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana2002@ , utilizator 15:59, 23 Ianuarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu mai aveți nimic, nici un act referitor la acea mașină, e destul de complicat.
Singurul lucru pe care-l puteți face e să mergeți la fisc și să încercați să vă înscrieți în audiență la șeful compartimentului de taxe și impozite, căruia să încercați să-i explicați situația.
De radiat de la poliție nu se putea radia, deoarece doar D-voastră, ca proprietar puteați cere radierea.

Oricum, trebuie să știți că fiscul nu vă poate obliga la plata impozitului pentru o perioadă anterioară de mai mult de 5 ani.
Dacă vă cere impozitul pentru mai mult de 5 ani în urmă, invocați prescripția creanței fiscale.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Patrick_, utilizator
Multumesc mult pt sfat!
Voi incerca sa cer o audienta.
Buna ziua, ați rezolvat cumva? Sunt în aceeași situație
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Radiere masina cu, contract de comodat? cedrrew cedrrew Am dat o masina unei persoane in baza unui contract de comodat care a expirat in luna ianuarie a.c.,iar dupa expirarea contractului persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)