avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumpărare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumpărare apartament

Sunt căsătorită , am doi copii,și locuiesc într-un apartament donat mie de părinții mei.
Soțul insistă să cumpere un alt apartament unde sa ne mutăm cu copiii.
Întrebarea este dacă el poate să cumpere un apartament doar pe numele lui,și în ce zonă vrea,fără acordul meu și să mă oblige să mă mut acolo cu copiii.
Menționez că vrea un apartament aproape de părinții lui,fiind cumva dependent de ei,ceea ce eu nu vreau.
El nici acum, după 15 ani de căsătorie,nu pune pe primul loc familia noastră,copiii,ci pe părinții lui.
Trebuie să ne iubim părinții,și să fim alaturi de ei,dar trebuie sa ne detașăm de ei,și să avem propria familie.
Asta nu înseamnă că renunțăm la părinți.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:03, 21 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Daca asa a fost crescut...
Nu va poate obliga sa va mutati dar poate cumpara acel apartament...
Ce varsta au copii?
In caz de neintelegere...se poate ajunge chiar la divort si partaj...
Poate nu ar strica sa mergeti/mearga la un psiholog.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Daca asa a fost crescut...
Nu va poate obliga sa va mutati dar poate cumpara acel apartament...
Ce varsta au copii?
In caz de neintelegere...se poate ajunge chiar la divort si partaj...
Poate nu ar strica sa mergeti/mearga la un psiholog.

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Am înțeles că poate cumpăra apartamentul.
Dar mă gândesc că va fi considerat bun comun din moment ce suntem căsătoriți și la urma urmei sunt bani comuni,adunați și din venitul meu.
Nu poate fi considerat doar al lui.
Avem doi copiii,de 9 respectiv 5 ani
Sa va traiasca!
Am intrebat deoarece copii peste 10 ani sunt audiati in instanta in caz de divort ( Sper sa nu fie cazul)
Corect, bunul cumparat in timpul casatoriei se presupune a fi bun comun, pana la proba contrarie ( banii au provenit din vanzarea unui bun propriu, au fost donati de parintii celui in cauza, etc.) .
Incercati sa discutati si sa va intelegeti, nu ar strica si discutia cu un psiholog.
Sau o vacanta, un week.end doar pt. dvs. si sot...orice va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori la notar diana_sal diana_sal divort cu copii minori buna ziua! Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut ... (vezi toată discuția)