Eu am doi copiii in intretinere, unul de 18 ani impliniti in luna octombrie 2009 si unul de 16 ani. Incepand cu luna noiembrie 2009 mi s-a sistat pensia pentru amandoi copiii desi pe Hotararea de divort spune clar ca fiecare copil este de 13% din venitul, de fapt pensia tatalui. Cum este posibil ca acum sa se vada imediat ca baiatul a implinit 18 ani si de cate ori se marea valoarea pensiei nu se observa ca este procent din pensie si numai dupa sesizari mi se trimiteau restantele. Intrebarile mele sunt:
1. ce acte trebuie sa trimit la Oficiul de pensii pentru ca cei doi copiii sa primeasca in continuare pensia (mentionez ca sunt la scoala)?
2. pentru cel de al doilea copil pot trage la raspundere personalul Oficiului de pensii ca nu respecta o Hotarare definitiva?
Daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul se afla in continuare la studii la zi, acesta va trebui sa cheme in judecata parintele obligat la plata pensiei de intretinere, pentru a solicita acordarea penisei de intrtinere pana la finalizarea studiilor.
~ final discuție ~