avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimb de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimb de nume

Daca sunt divorțată in afara țării ,in sentința nu se cere schimbarea numelui.aici in Spania.este necesar revenirea la numele de familie anterior,tinind cont că am o procură dată de tată pe numele actual că sa pot face pașaportul cu adresa in străinătate a minorilor? Divorțul este in procesul de recunoaștere in tribunalul din țară și nu am cerut schimb de nume. Pot rămâne cu numele actual fara sa am probleme? Dacă îl schimb și am procură dată pe numele actual mai pot face pașaport la minore? specific că tatăl deabea a fost de găsit iar eu am custodia
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:56, 24 Noiembrie 2019
Schimbarea numelui se poate face doar in tara/tarile in care sunteti cetatean. Celelalte tari nu au caderea sa se amestece in treburile interne ale acestei tari, putand face doar o sugestie in acest sens catre autoritatile din tara in care sunteti cetatean. Sigur, asta nu va scuteste de raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie europeana in privinta schimbarii numelor Dragos04 Dragos04 Intrebarea mea e relativ simpla, dar nu i-am gasit raspuns cautand pe net: Poate o alta tara din UE sa schimbe numele unui cetatean roman, domiciliat in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor cu parinti divortati si tatal plecat din tara elalex78 elalex78 Buna seara!Vreau sa fac fiicei mele de 6 ani pasaport iar fostul meu sot este plecat din tara.Am inteles ca el poate face o procura prin care sa dea semnatura ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in germania Tschiesche Tschiesche Buna ziua, doresc un raspuns legal la o intrebare concreta, determinata de o situatie concreta.Locuiesc in Germania din 2010, dar nu am renuntat la cartea de ... (vezi toată discuția)