avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu neplatit....
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu neplatit....

as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva..sunt angajata a unei societati de la 1 octombie..in mod normal ar fi trebuit sa iau salariul pe 20 noiembrie.problema este insa ca nici astazi,3 decembrie nu am primit banii si suntem cam 120 de persoane in aceeasi situatie..ma intrebam daca m-as duce sa fac o reclamatie la ITM as rezolva ceva?mentionez ca firma "mama" isi are sediul in Italia iar noi suntem ca sa zic asa doar o 'prelungire".atunci cand intrebam de bani ni se spune ca salariile vin din italia si deocamdata nu sunt bani deci toti reprezentatii nostri ridica din umeri spunanad ca nu e vina lor ci a celor din italia.daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscatoare.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 16:48, 3 Decembrie 2009
Buna ziua,

pe contractul dumneavoastra de munca ar trebui sa fie trecute datile la care se plateste salariul.
Daca nu vor sa va plateasca, faceti sesizare la ITM.
Se pare ca ITM-ul e ca un Bau -Bau pentru ei:)
Va multumesc frumos,in contract se specifica data de salariu ca fiind 20 ale lunii.ce repercursiuni ar putea avea asupra mea reclamatia la ITM??Si as mai avea o problema si anume:fiind relativ noua am auzit prin firma cum ca nu s-ar plati taxele si impozitele la stat (eu nu ma prea pricep) si m-am dus la resurse umane sa intreb daca este intr-adevar asa si mi-au raspuns cu seninatate;"da asa este suntem un pic in urma anul acesta nu le-am platit".Avand casa se asigurari foarte aproape de locuinta mea am fost si am intrebat si mi-au raspuns ca figurez ca angajata a respectivei firme si ca ceea ce tine de ai si anume concediile medicale rezulta platite..acum sincer nu stiu ce sa mai cred salariile nu ni le-au dat (pt mine asta ar fi primul salariu la firma aceasta) dar impozitele acelea pt concedii medicale cum imi spunea doamna de la casa de asigurari sunt platite.eu as vrea sa imi platesc si din mana pt ca as vrea sa fac un copil si in ritmul asta imi e frica ca nu voi beneficia de cei 85%,dar nu stiu cat sa platesc si unde sa platesc ca sa fiu sigura ca voi beneficia de indemnizatie.
Atata timp cat dumneavoastra vi se trag contributiile, nu va faceti grija. E problema angajatorului daca "mai intarzie" la plata.
Ca sa beneficiati de indemnizatie concediu crestere copil, trebuie sa aveti realizate venituri. Nu va puteti plati d.voastra din buzunar.
Incercati sa va pastrati un loc de munca sau intrati in somaj.
La ITM puteti face sesizare caci nu are repercursiuni asupra d.voastra. Inspectorii nu ar trebui sa spuna cine a facut reclamatia.
va multumesc din suflet..deci daca la momentul actual ei nu au platit taxele la stat pe mine treaba asta nu ma priveste.nu stiam ca se da indemnizatie si daca intri in somaj,eu am lucrat din oactombrie anul trecut pana la 30 septembrie a.c la o alta firma si de la 1 octombrie luzrez aici deci 12 luni de continuitate le am oricum.asa ajung eu la concluzia conform careia,gravida fiind daca ei m-ar da afara (stiu ca legal nu au voie dar sunt in stare de multe lucruri) si eu as intra in somaj tot as beneficia de indemnizati..mult mai mica dar as beneficia oricum..am inteles bine??
Da..somajul este luat in calcul. E drept..suma vafi mica, dar macar nu ramaneti pe dinafara:)
Sa nu va cereti demisia, ca nu veti beneficia de somaj.Lsat-i pe ei sa va concedieze, daca va fi cazul.
Bafta pe mai departe!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator alphinista24 alphinista24 buna seara.ce fac daca patronul nu-mi acorda acest salariu compensator e obligat sa dea acest salariu?si inca ceva daca eu in aceste sapte luni nu am ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca mire_bebe mire_bebe lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa mult concediu fara plata? lacramitza76 lacramitza76 buna seara..as dori sa va intreb daca voi putea beneficia de indemnizatia de somaj .lucrez din 2007 luna oct la aceeasi firma la care sunt si acum dar tot de ... (vezi toată discuția)