avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi?

Buna ziua,

In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus tatal copilului la dosar (in tot timpul in care nu s-a implicat). A pus un CD cu multe inregistrari, in felul urmator: sotia acestuia chestioneaza copilul despre mine si despre bunici, mai ceva ca la securitate. Nu am ascultat inca tot, fiindca mi se pare grotesc. Apoi, tatal cand venea la fetita mea, m-a inregistrat de nenumarate ori fara sa ma instiinteze. Ca acum sa foloseasca probele in Instanta. Nu mai zic de mail-uri, mesaje, etc. Efectiv asta face in continuu de cativa ani. Insa, stau si ma intreb: are dreptul sa inregistreze copilul, fara ca acesta sa stie? Ca se pare ca aici nu doar el o alieneaza pe fetita, ci si sotia lui si probabil si parintii lui...
Apelul si contestatia la executare au vizat partea procedurala, si nu alte motive. Sper sa nu fie admise astfel de probe de catre completul competent...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Emma_amb, utilizator
Părintele are dreptul sa se intereseze de viata copilului. Asta ar mai lipsi, eventual sa ne ia Protecția Copilului copii considerând ca i-am interogat întrebând ce au făcut la școală. Totul depinde de nuanță, de ton.
Din moment ce sunteți atât de speriata de acele înregistrări probabil copila a mărturisit ea ceva altfel nu va agitați atâta.
Sunt șanse mari ca instanta totuși sa nu le accepte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum am aratat si anterior, este vital de stabilit scopul si instanta asa ar fi obligata de lege insa legea in aceste procese este ceva ce parca excede adesea la procesele pe familie.
Instanta este obligata de a analiza probele si de a le respinge sub aspectul relevantei lor intr-un mod temeinic motivat si nu in trei cuvinte asa cum se tinde adesea pentru ca trebuie mare talent sa faci ca judecator ceva care este adevarat sa devina neadevarat si sa convingi pe toti ca ar fi asa...pe baza de arumente foarte puternice asa cum se pricep avocatii.Tot la fel de greu este sa faci si invers deoarece iti trebuie mare talent...

Instanta trebuie sa analizeze tot dar se merge pe ideea ca se stie dinainte ceea ce iese la procesul pe minori si familie si practic nici macar nu se mai straduie sa judece.
Cam asa se vede treba de orice observator independent si obiectiv la aceste procese...mai ales daca se si pricepe foarte bine la arta judecatii...

Judecatiile pe familie sufera foarte mult de cativa ani.De cand economia a cazut foarte tare, abuzurile au aparut la tot pasul...mai ales ca oamenii nu prea isi mai permit sa angajeze avocati care sa restabileasca dreptul si legalitatea asa cum era in trecut.

Pentru a judeca un caz trebuie sa te intereseze si sa vrei sa il judeci.Insa, din pacate, este de domeniul trecutului asa ceva...chiar si in prezent...
Ce judecator are timp sa judece un caz 8 ore cand are 100 de judecati intr-o singura zi?
De aceea s-a si aruncat justitia in haosul intarzierii judecatilor prin noul cod de procedura civila...dand o tenta legala la o adevarata batjocura la adresa cetateanului...






Stimata doamna PS, nu sunteți dumneavoastră (din fericire) în măsura sa stabiliți aceste lucruri, de câte ori un copil poate sa își vadă tatăl.
Faptul ca recomandați o ilegalitate aici pe forum este foarte grav. În primul rand pentru copil care are dreptul sa își vadă amândoi părinții și în al doilea rand pentru inițiatoarea topicului pentru ca ar putea exista consecințe serioase pentru ea.
Interogatoriu a interpretat ea ca a fost discuția, poate altei persoane i se pare altcumva. În plus, o sfătuiți sa minta pentru ca stresata este mămica nicidecum fetita. Dacă nu erau înregistrările de la tribunal stimata nu ar fi știut de discuțiile dintre copila și soția tatălui pentru ca cea mica nu a părut stresata acasă și mai ales nu a povestit nimic, ce sa vezi.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu înregistrările făcute în prezenţa ambilor părinţi.NU sunt de acord cu înregistrările făcute la tata acasă, pentru simplul motiv că un copil poate fi învăţat să spună ceva ca o poezie şi recompensat dacă recită frumos, iar înregistrarea să fie folosită în scop acuzator. Nu ar fi primul caz.
Un părinte normal îşi filmează copilul în momentele haioase sau când copilul face lucruri drăguţe, pentru amintire, nicidecum pentru interogatoriu, care este tocmai un motiv de presupusa "alienare parentală":interogarea copilului despre celălalt părinte. Înregistrarea integrală a unui interogatoriu demonstrează INTENŢIA de preconstituire de probe împotriva celuilalt părinte.
Fetiţa nu are de ce să se streseze dacă a fost doar un joc de rol şi ea a fost lăudată pentru că a jucat bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si situatii in care tatal este obligat sa procedeze asa avand intentii corecte.
Sunt si mama care incearca sa se apere asa.

Marea problema este insa aceea ca instantele nu prea judeca in sensul in care sunt instituite de lege si cu atentia care s-ar cuveni avand in vedere faptul ca este vorba de un copil nevinovat si viitorul lui se afla in judecata lor.
Unele instante se cred atotstiutoare si tocmai acolo le apare greseala fundamentala pentru ca acele instante nu judeca de fapt...

Daca legea ar fi prevazut ca este inutila o judecata m-ar fi contrazis insasi legea dar...legea prevede exact invers...si de ceva timp nu prea pare sa se respecte legea in litera si in spiritul sau...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
cerere de raport expertiza psihologica judiciara respinsa againstPAS againstPAS Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost ... (vezi toată discuția)