avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi?

Buna ziua,

In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus tatal copilului la dosar (in tot timpul in care nu s-a implicat). A pus un CD cu multe inregistrari, in felul urmator: sotia acestuia chestioneaza copilul despre mine si despre bunici, mai ceva ca la securitate. Nu am ascultat inca tot, fiindca mi se pare grotesc. Apoi, tatal cand venea la fetita mea, m-a inregistrat de nenumarate ori fara sa ma instiinteze. Ca acum sa foloseasca probele in Instanta. Nu mai zic de mail-uri, mesaje, etc. Efectiv asta face in continuu de cativa ani. Insa, stau si ma intreb: are dreptul sa inregistreze copilul, fara ca acesta sa stie? Ca se pare ca aici nu doar el o alieneaza pe fetita, ci si sotia lui si probabil si parintii lui...
Apelul si contestatia la executare au vizat partea procedurala, si nu alte motive. Sper sa nu fie admise astfel de probe de catre completul competent...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Emma_amb, utilizator
Va multumesc inca o data tuturor membrilor, pentru sfaturi si pentru faptul ca ati avut intelegere fata de acest topic. Inca de la inceput, de cand fata nu a mai vrut sa mearga la domiciliul tatalui din cauza prieteni si actualei sotii, i-am sugerat sa o introduca pe aceasta treptat in viata copilului, avand in vedere ca fata nici cu el nu era obisnuita (repet, tatal nu s-a implicat, in special in primii ani de viata, si nici dupa pronuntarea Hotararii, decat cu reclamatii si mai nou, cu Politia la usa). Dupa sugestia mea, referitoare la gestionarea situatiei cu prietena lui, acesta, a inceput sa ma acuze de gelozie si frustrare, ca el isi reface viata personala si eu nu :). Deci cu discutia nu am reusit, de la copil am aflat ca tipa se purta urat cu ea, tipa la ea, etc. Am fost chemata la Protectia Copilului cu n reclamatii, ca nu ii respect programul, ca invat copilul sa nu mearga el acasa, etc. Acolo am povestit care este cauza, insa tatal copilului evident, nu a recunoscut. A cerut monitorizarea relatiilor, s-a constatat de fiecare refuzul minorei, insa raportul a iesit in defavoarea mea, tot eu fiind acuzata. Tind sa cred ca acolo are cunostinte, altfel nu imi mai explic nimic. Tatal a cerut consilierea copilului la DGASPC, eu i-am spus sa o facem in privat, nu vrea, nu da nici un raspuns, tocmai, pentru ca la stat, se pot scrie iar rapoarte mincinoase. Voi incerca sa am mare grija la Apel, si ce probe voi depune.
Si da, varianta cu sotia lui este cea de-a doua, in care probabil la orice, ii arata copilului ce rea sunt eu, ca mama. Mai ales ca fostul sot i-a zis fetitei ca sotia lui este cealalta mama...

When a scris:

Dacă îl tăiați de la program în perioada asta cum spune doamna PS ajungeți sa aveți probleme foarte mari. Exact veți arata ce dorește el sa demonstreze și anume ca dumneavoastră voit nu respectați programul.
Puteți face și asta, desigur însă mare atenție ca veți suporta consecințele in timp ce doamna PS va continua sa dea sfaturi intenționat proaste și ilegale pe forum pentru ca nu-i asa, nu o poate trage nimeni la răspundere.
Au fost mame care au pierdut domiciliul copilului și cel mai bine nu va jucați cu asa ceva.
Singurul sfat decent și normal pe care l-ați primit de la doamna PS este sa mergeți la un psiholog, sa ajute copila și pe dumneavoastră sa gestionați situația. Va poate ajuta și în instanta.
În rest am recitit acum și ce ați mai scris la alte topicuri, îmi cer scuze ca nu mi-am amintit ca am mai discutat cu dumneavoastră.
Solicitați alt program după terminarea apelului. Ar fi cel mai bine pentru copil sa petreacă timp doar cu tatăl și dumneavoastra sa nu mai aveți nici un fel de contact cu el, excepție făcând desigur anumite informări pe care le puteți face pe mail.


Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Emma_amb, utilizator
Martonze a scris:

D-le avocat Lascoschi, aveţi mare dreptate! caz concret: Cazul Sorina, în care familia asistentei sociale a fost declarată familie alienatoare, fiindcă a "alienat" fetiţa de părinţii adoptatori! Noaptea minţii! Cum poţi aliena pe cineva faţă de indivizi pe care nu-i cunoaşte?! Mai mult, legea 272/2004 prevede:

Articolul 17(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament

Unde era legătura de ataşament între fetiţă şi familia adoptatoare? Şi unde este respectat dreptul copilului la legături cu familia care a crescut-o?
Emma_amb, lămuriţi, vă rog, despre ce contestaţie la executare este vorba? În funcţie de acest aspect, se pot da mai multe lămuriri. Înregistrările sunt admise de lege, chiar dacă sunt făcute la dvs. acasă sau la el, dar nu-i sigur că instanţa le va şi asculta/viziona.


Da, ati dat un exemplu cat se poate de pertinent si de concludent.
Am uitat ca au existat si psihologi...care au facut o evaluare psihologica...pentru ca dupa cum au tarat fetita chiar ma intreb ce au facut psihologii la executarea silita...
Cum de au permis asa ceva?
Sau...ei au recomandat folosirea fortei?

Chiar ca este culmea si noaptea mintii!

Am avut de curand o executare silita cu minori si am.fost cu ochii in patru ca sa nu se foloseasca mijloace nelegale de executare.
I-am zis la.executor ca o hotarare data aiurea fara o judecata temeinica si bazata pe probe nu are sanse sa fie executata.
Hotararea s-a dat pe o judecata doar pe inscrisuri, dupa ce am recuzat instanta ca sa ii atrag atentia mai tare decat am facut-o prin mijloace normale procedurale.
Judecatorii se asteptau sa ii recuz din nou si ulterior si chiar a fost un moment de liniste destul de lung dar...nu mai avea niciun sens.
Le-am.spus ca o hotarare pronuntata fara probe care sa lamureasca situatia nu va putea fi executata...si logica unei hotarari este sa poata fi executata...si nu neexecutata...
Si asa a fost...
A fost o ordonanta...in care judecatorii se grabeau sa judece si de aceea nu ar administra probe dar a durat vreo 6 luni apelul...
La fond nu am fost eu pentru ca procesul s-ar fi aflat inca in apel sau nu s-ar fi terminat inca fondul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La dgaspc-uri sunt niste toante spaguite cu denumirea "inspector de specialitate". Contestati raportul in contencios, faceti plangere impotriva psihologului la colegiu. Aratarile alea, niste ratate, au creierii spalati cu drepturile tatalui si cu alienarea. Nu accdeptati sa mergeti la dgaspc pentru consiliere. Conditia aplicarii penalitatilor e parcurgerea consilierii. Nu incercati sa convingeti toantele alea. N-au creier sa priceapa. Ziceti ca ele faceti ca dvs. Nu combateti! Spuneti ca va straduiti, ca vreti, ca e bine, ca e important. Folositi acelasi bull shit care il folosesc si functionarele alea. Scrieti, scrieti mult si lor si lui. Cereti-le sfaturi, ajutor opinii etc Nu veti lamuri niciodata un cretin cu argumente ca e cretin.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-na Emma, în primul rând cereţi în scris DGASPC, prin scrisoare adresată conducerii instituţiei, anularea raportului de monitorizare, cu nr. de înregistrare şi mergeţi şi în audienţă la directorul DGASPC, trebuie să vă dea răspuns şi la scrisoare, şi separat, la Nota de audienţă. Arătaţi că acel raport s-a întocmit prin fals intelectual pedepsit de art.321 Cod Penal şi cereţi o nouă monitorizare, la care să fie delegat alt psiholog şi la care să mai participe şi un reprezentant al Consiliului local sau altă persoană, independentă. În timpul monitorizării, cei de la DGASPC au întocmit Procese verbale la fiacare vizită , pe care aţi semnat-o? dacă totuşi instanţa vă obligă să faceţi consilierea la DGASPC, cereţi schimbarea psihologului şi înregistrarea audio-video a şedinţelor de consiliere.
Din păcate sunt în asentimentul celor care au postat înainte. La Dgaspc au rămas putini spre deloc psihologi de calitate. De regula sunt cei care din cauza incompetentei nu ar reuși sa supraviețuiască în privat și atunci ori nu vad abuzul emoțional când se întâmplă ori îl vad unde nu este.
Personal cunosc un caz care a ajuns acolo la terapie și psiholoaga a zis părinților ca trebuie sa găsească sensul venirii pe acest pământ al sufletului copilului, ca ei vin cu un scop și e de datoria lor sa găsească motivul pentru care sufletul a ajuns la acei părinți.
Copilul a povestit în cadrul terapiei ca nu răspunde la telefon ca mama i-a schimbat numărul. Mama a refuzat sa dea noul număr al copilului însă raportul a ieșit ca nu e alienare și ca e doar vârsta. 10 luni mai târziu prietenul mamei o înjunghie pe aceasta și e arestat și copilul atunci mărturisește ca mama îl obliga sa renunțe sa își vadă tatăl ca să nu aibă ea probleme cu prietenul.
Acel copil a mers 3 luni la terapie și psiholoaga cu toate testele ei și discuțiile ei nu s-a prins măcar o secunda ca acel copil trece printr-o situație cumplita. Dar nah, tanti cauta scopul sufletului...
Ar fi corect sa faceți cum v-a sfătuit Martonze însă mă tem că o să căpătați aura de reclamagioaica și o sa va dăuneze la proces,deși ar fi normal ca asemenea incompetenți sa nu profeseze.
Axati-va pe partea de articol care a fost greșită și încercați nu neapărat sa spuneți lucruri negative despre fostul partener cât sa dovediți ca le încurajați relația. Atașați mailurile prin care îl informați de copil, îl chemați la școală, la ședințe și la doctor.
Dacă câștigați apelul faceți imediat acțiune de modificare a programului de legături personale.
Și neapărat, dacă ajungeți la consiliere la Dgaspc cereți filmarea ședințelor din start asa cum ați fost sfătuit și mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
cerere de raport expertiza psihologica judiciara respinsa againstPAS againstPAS Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost ... (vezi toată discuția)