avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Buna ziua
Suntem 3 surori si o cumnată si un apartament rămas in urma părinților decedati. Cumnata are un certificat de legatar universal din care rezultă dreptul ei de proprietate 1/4 din imobil la o valoare de 10.000 eur (acest procent și această sumă este stipulată în document si este semnată spre acceptare). Intrebare: poate instanța să considere această sumă de 10.000 eur ca fiind satisfăcătoare despăgubirii în bani conf Art 1109 din Codul Civil? A doua intrebare: În stabilirea unei sulte reprezentând cota de 1/4 din imobil, Instanța este neapărat obligată să recurgă la atribuirea unei valoari rezultate dintr-o evaluare a imobilului sau poate ține seama de celelalte circumstanțe de conjunctură, spre o diminuare a valorii sultei ?

Art 1109 Cod Civil ”În situaţia în care acceptarea este făcută printr-un înscris autentic, declaraţia de acceptare se va înscrie în registrul naţional notarial, ţinut în format electronic, potrivit legii.” In ce conditii este utilă apelarea la acest articol ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
silvia159, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 06:26, 25 Noiembrie 2019
Da. Exemplul Dvs este edificator si de bun simt. Ok. Am înțeles. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire marcsani marcsani Buna ziua,am o intrebare Sotul meu a mostenit o casa inpreuna cu sora sa, de la parinti lor.Anul mostenirii este 1998.In casa stam noi cu sotul si un ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar luminitacoman luminitacoman Buna seara, Anul trecut cumnata mea si-a vandut cotele parti fara a se face dezmembrarea si fara a ma anunta(cumnata sau vecinul care a cumparat). Acum ... (vezi toată discuția)