avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila

Un angajat al societatii a comis o delapidare , prejudiciind firma cu 30 000 lei. Am stabilit sa facem plangere penala impotriva lui dar vrem sa solicitam si daune.
Intrebarea mea este daca facem precizarea in plangerea penala ca vrem sa ne constituim si parte civila?
Si ce cuantum putem solicita drept daune?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:37, 3 Decembrie 2009
Doriti daune material;e , adica recuperarea prejudiciului produs.....sau doriti si daune morale?
Daunele materiale se pot compune din suma prejudiciata la care se poate adauga dobanda legala la aceea suma.
Daunele morale se pot solicita motivat de faptul ca s-ar fi adus atingere imaginii firmei...
In cuantumul care se prezinta prejudiciul.
Se pot cere si daune morale daca imaginea firmei a fost grav afectata in relatiile cu partenerii de afaceri.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru raspunsuri dar pot solicita aceste daune morale prin plangerea penala?
Bineinteles ca puteti solicita si daune morale prin plangerea penala...adica va constituiti parte civila in dosarul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare daune Valentin Florin Valentin Florin Pe parcursul anului trecut o anumita persoana mi-a facut plangere penala la organul de politie pentru incalcarea Codului Penal in exercitarea atributiilor de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)
Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)