avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua, o persoana in varsta care nu avea sotie, copii, frati sau parinti in viata, a lasat prin testament la notar un apartament fiicei mele. Singurele rude pe care le avea aceasta persoana, sunt veri de gradul 1. Dupa decesul doamnei, am aflat ca verisorii sunt nemultumiti de acest testament si intentioneaza sa deschida o actiune la judecatorie. Cand s-a redactat testamentul, notarul ne-a spus ca verii nu au niciun drept, dar daca ei au aceasta intentie, probabil ca se bazeaza pe ceva. Ma puteti lamuri, va rog frumos?
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
Dalia26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dalia26 , utilizator 18:47, 26 Noiembrie 2019
Va multumesc mult pentru raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine are dreptul de a se adresa unei instanțe de judecata.Care sunt sansele este greu de apreciat fără a vedea motivele concrete invocate într-o eventuală acțiune.La prima vedere nu nu par a fi probleme.Oricum de la o simplă nemulțumire pana la un demers judiciar e cale lunga,E vorba de costuri care probabil vor mai tăia din avântul rudelor.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc, in afara de cele doua situatii ( calitatea de mostenitor rezervatar si sanatatea mintala a persoanei care a lasat testamentul) mai exista vreun motiv pentru care rudele ar merita sa investeasca bani si sa deschida actiune?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poti stii ce le trece prin cap, nu va mai faceti griji si sasteptati sa vedeti daca si de ce o actioneaza in judecata pe fiica.
Multumesc, gi-jane2, pentru incurajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)
In cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ambii parinti ... Lumina Lina Lumina Lina in cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ambii parinti decedati, las prin testament casa mea unei prietene, sora mea (nu am alți frați) poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Recent a decedat un verisor , care nu are copii,nu a fost casatorit,nu are frati,deci fara testament ar fi mostenitori verisorii,care nu sant putini,deja au ... (vezi toată discuția)