avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ambii parinti ...

in cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ambii parinti decedati, las prin testament casa mea unei prietene, sora mea (nu am alți frați) poate ataca testamentul după decesul meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:23, 6 Noiembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu are motiv daca aveti discernamant. Faceti ce doriti cu bunurile dvs, sora nu e mostenitor rezervatar.
multumesc mult

gi-jane2 a scris:

Nu, nu are motiv daca aveti discernamant. Faceti ce doriti cu bunurile dvs, sora nu e mostenitor rezervatar.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul este da, testamentul este atacabil. Numai că, așa cum v-a spus deja ji-jane2, sora nu are drepturi rezervate, deci șansele de câștig sunt minime. Dar nu nule! Și tot referitor la răspunsul lui gi-jane2, atenție mare la redactarea testamentului, „lipsa discenământului” este motivul clasic de atacare a unui testament, mai ales dacă a fost redactat foarte aproape de data decesului.

Este tipul de proces consumator de nervi, bani, timp, și în care există doar un singur câștigător sigur: avocații. Dvs. o cunoașteți cel mai bine pe sora dvs., deci știți la ce vă puteți aștepta.

Lumina Lina a scris:

in cazul in care necasatorita fiind si neavand copii, ambii parinti decedati, las prin testament casa mea unei prietene, sora mea (nu am alți frați) poate ataca testamentul după decesul meu?
Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie- nelamuriri valimasi valimasi Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: am o matusa,sora tatalui meu,vaduva,fara copii,care are doua proprietati imobiliare,una in Pitesti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o abia în ... Euphrosyne Euphrosyne În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o abia în 2005. Părinții soțului meu aveau o casă pe care după ce au divorțat au partajat-o în mod ... (vezi toată discuția)