avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... chemarea în instanță UAT... pentru plata unor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

chemarea în instanță UAT... pentru plata unor lucrări

Bună ziua!

Societatea noastră a executat o lucrare la solicitarea UAT..... .
După finalizarea lucrărilor UAT nu a întocmit nici un document justificativ (contract etc.). Practic avem un deviz care însă nu este semnat de UAT...
UAT recunoaște verbal execuția lucrărilor dar nu face nici un pas pentru a rezolva cu decontarea lucrărilor.
Am decis să dăm în judecată UAT în contencios administrativ și să cerem expertiză
Întrebarea mea este dacă pot merge pe noul cod administrativ și care ar fi pașii de urmat după noile reguli. (mă refer la parcurgerea unei eventuale proceduri prealabile etc.)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Litigiul dumneavoastră se pretează pe dreptul comun nu pe legislația contenciosului administrativ. Când se pun in discutie drepturi de creanța, contracte (chiar dacă nu aveți un contract încheiat in vorba scrisă, fiindcă contractul este consensual), nu se merge pe legislația contenciosului administrativ, fiind contracte și situații de drept comun, părțile fiind pe picior de egalitate (in opoziție cu poziția de superioritate de care beneficiază autoritatea intr un litigiu de contencios). Chiar și in domeniul contractelor de achiziție publica s a stabilit ca aspectele care țin de executarea/interpretarea contractelor tine de domeniul codului civil și codului de procedura civilă (dreptul comun) nu de domeniul contenciosului.

Astfel, formulați o acțiune de drept comun și solicitați efectuarea unei expertize.

Un aspect care trebuie verificat este temeiul de drept, îmbogățire fără justa cauza sau răspundere civilă contractuala.

Luați legatura cu un avocat și verificați aceste aspecte, sunt destule discuții care trebuie avute înainte de inițierea litigiului, de la temeiul de drept pana la probatoriu.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Multumesc frumos
Cu drag.

karesz888 a scris:

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie raspundere civila delictuala. in anul 2012 ... elka-co elka-co Termen prescriptie raspundere civila delictuala. In anul 2012 sunt consilier local si in acelasi timp asociat intro firma.Firma executa lucrari la primarie ... (vezi toată discuția)
Convenție civila Ioan Moisa Ioan Moisa In urma cu doi ani am facut o convenție cu un constructor persoana fizica (nu PFA) pentru realizarea finisajelor la o casa aflată in construcție.Am plătit ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)