Societatea noastră a executat o lucrare la solicitarea UAT..... .
După finalizarea lucrărilor UAT nu a întocmit nici un document justificativ (contract etc.). Practic avem un deviz care însă nu este semnat de UAT...
UAT recunoaște verbal execuția lucrărilor dar nu face nici un pas pentru a rezolva cu decontarea lucrărilor.
Am decis să dăm în judecată UAT în contencios administrativ și să cerem expertiză
Întrebarea mea este dacă pot merge pe noul cod administrativ și care ar fi pașii de urmat după noile reguli. (mă refer la parcurgerea unei eventuale proceduri prealabile etc.)
Litigiul dumneavoastră se pretează pe dreptul comun nu pe legislația contenciosului administrativ. Când se pun in discutie drepturi de creanța, contracte (chiar dacă nu aveți un contract încheiat in vorba scrisă, fiindcă contractul este consensual), nu se merge pe legislația contenciosului administrativ, fiind contracte și situații de drept comun, părțile fiind pe picior de egalitate (in opoziție cu poziția de superioritate de care beneficiază autoritatea intr un litigiu de contencios). Chiar și in domeniul contractelor de achiziție publica s a stabilit ca aspectele care țin de executarea/interpretarea contractelor tine de domeniul codului civil și codului de procedura civilă (dreptul comun) nu de domeniul contenciosului.
Astfel, formulați o acțiune de drept comun și solicitați efectuarea unei expertize.
Un aspect care trebuie verificat este temeiul de drept, îmbogățire fără justa cauza sau răspundere civilă contractuala.
Luați legatura cu un avocat și verificați aceste aspecte, sunt destule discuții care trebuie avute înainte de inițierea litigiului, de la temeiul de drept pana la probatoriu.
Convenție civila
Ioan Moisa
In urma cu doi ani am facut o convenție cu un constructor persoana fizica (nu PFA) pentru realizarea finisajelor la o casa aflată in construcție.Am plătit ... (vezi toată discuția)