avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... semnatura fara imputernicire avocatiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

semnatura fara imputernicire avocatiala

buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o anumita persoana care e parte in proces, cel putin aceasta imputernicire daca ar exista nu se gaseste la dosar
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:03, 5 Decembrie 2009
Cu siguranta avocatul va depune imputernicirea la primul termen....
problema e ca procesul s-a desfasurat fara ca domnul avocat sa depuna acea imputernicire (daca ar fi existat ), mi- s-a dat o hotarare defavorabila mie si vreau sa fac apel pt a invoca si aceasta neregula care mie mi se pare a fi un lucru nedrept. avocatul in cauza a mai reprezentat in proces persoana de care e vorba dar mai demult si se cunosc iar prb acum a vrut sa faca un bine dar mie nu mi se pare legal sa fie semnatura altcuiva decat acea a subsemnatului asta in afara de cazul cand ar exista imputernicire sau mandatare
Excepţia lipsei calităţii de reprezentant poate fi invocată în orice stare a pricinii. Asadar, ea poate fi invocat si in apel.
In apel veti invoca exceptia lipsei calitatii de reprezentant al reclamantului pentru lipsa imputernicirii avocatiale si, dupa caz, lipsa semnaturii reclamantului pe cererea de chemare in judecata. A se vedea art. 68, 82, 83, 112, 114 si 133 C.pr.civ.
V-a solicitat si cheltuieli de judecata, onorariul de avocat? ;)
nu a solicitat cheltuieli de judecata sau onorariu de avocat va multumesc din suflet
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
cris_deo, utilizator

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta ContSters22096 ContSters22096 pot sa invoc exceptia lipsei calitatii de reprezentant daca iacesta prezentat o procura prin care a fost imputernicit pentru cu totul alte aspecte decat ... (vezi toată discuția)
Cadru procesual maria1956 maria1956 Buna ziua ma numesc Ungureanu si chemarea in judecata impotriva, autoritatii pentru restituirea proprietatilor am semnat-o in numele meu si al celorlalti ... (vezi toată discuția)
O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)