avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citat în instanță
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citat în instanță

În luna septembrie am avut un accident la o trecere de cale ferată..neavând vizibilitate din cauza tufelor de pe lângă linie am intrat cu campionul până aproape de linie să mă asigur..În acel moment a venit trenul ..singura victimă am fost eu..Nimeni nu a depus nici o declarație și nu au nici o pretenție..Mi s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă..acum câteva zile am primit citație să merg în instanță în data de 3 decembrie pentru confirmare renunțare urmarire penală..ce este de făcut?Am nevoie de avocat obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: Nely93 , utilizator 15:03, 3 Decembrie 2019
Eu îmi doresc să se termine cât mai repede nu doresc amânare ..o sa fac tot posibilul să găsesc un avocat..Vroiam doar să știu dacă mă prezint fără avocat ar putea fi probleme?
Cred ca dvs nu intelegeti ce va spun.
Clasarea si renuntarea la up sunt 2 institutii diferite, trebuie vazut exact ce s-a retinut, daca exista o cauza care impiedica punerea in miscare si exercitarea actiunii penale, trebuie dispusa clasarea.
Daca va prezentati fara avocat, nu este nicio problema din punct de vedere procedural, nu este obligatoriu sa fiti asistat.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Sub aspect procedural trebuia sa mearga la avocat de mult timp daca se impunea contestarea pentru renuntare.
Acum...va iesi ce va iesi...
Nu ar fi tarziu sa apeleze la avocat nici acum dar il va costa probabil mai mult avocatul per total.

Exista si posibilitatea sa nu fi gresit parchetul...
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Imi puteti explica un pic ce anume să greșească parchetul?am primit citația pentru instanta de abia vineri si martea viitoare e procesul..nu stiu cum trebuie sa procedez si ce anume acest timp scurt?nu am mai trecut niciodata prin asa ceva. Vă mulțumesc!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sub aspect procedural trebuia sa mearga la avocat de mult timp daca se impunea contestarea pentru renuntare.
Acum...va iesi ce va iesi...
Nu ar fi tarziu sa apeleze la avocat nici acum dar il va costa probabil mai mult avocatul per total.

Exista si posibilitatea sa nu fi gresit parchetul...

"În baza art 391 alin 1 Cod procedură penală stabilește eliberarea si pronuntare in prezenta cauza,la data de 18 decembrie 2019 și potrivit art 391 alin 3 Cod procedură penala informează părțile asupra datei la care se va pronunta hotărârea .Pronunțată în ședință publică astăzi 3 decembrie 2019" ce inseamna asta?am fost azi in instanta si mi s-a zis ca o să se renunțe la urmărirea penală și că în data de 18 o să îmi trimită hotărârea prin posta.. dar văd asta pe portal ..se poate schimba ceva?Multumesc

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Este doar o procedura in care instanta va analiza Ordonanta procurorului de renuntare la urmarirea penala si o va confirma sau nu.

Daca doriti va puteti prezenta iar daca nu puteti formula o cerere catre instanta prin care mentionati motivele imposibilitatii de prezentare atasand eventual documente justificative (certificat medical, adeverinta medicala, etc).

Dosarul penal e finalizat in sensul ca nu mai sunteti cercetat penal prin renuntarea procurorului la urmarirea penala. Acum instanta va analiza si va dispune spre confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. este obligatoriu să mă prezint? Tomasilviuflorin Tomasilviuflorin Persoana vatamata a primit ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare . Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la ... (vezi toată discuția)
intimat penal preliminara copie dosar Intimatus Intimatus Pe portal. just apare ca sunt intimat (penal) cu termen de camera preliminara. Petentul a solicitat RUP 318 alin. 12. Întrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)
Detinere cannabis si ecstasy (minor) pajiste pajiste Am 17 ani, am fost prins pe strada in miezul noptii cu o cantitate mica de cannabis si o pastila ecstasy, pe care le-am aratat de buna voie jandarmilor. M-au ... (vezi toată discuția)