avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motivare in drept gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motivare in drept gresita

Avocatul partii adverse sustine ca motivarea in drept a contestatiei mele la executare este gresita. Redau din contestatia mea la executare:
"Imi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 399-402 şi art. 404 alin. (1) Cod procedura civila."
Am motivat aceasta contestatie prin prisma faptului ca cel care a semnat cererea de chemare in judecata nu are calitate de reprezentant, ca nu a fost ales legal conform legii 230/2007 care nu a respectat cvorumul.
Ce inseamna de fapt ca motivarea este gresita in drept? Mai pot modifica cererea de chemare in judecata ca sa o fac bine acum? Primul termen a fost amanat.
O zi buna si multumesc!!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:12, 27 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc foarte mult!
Motivarea in drept poate genera efecte juridice nefaste daca in loc sa va judecati pe ceva ajungeti sa va judecati pe altceva.
De principiu, este insa posibil sa nu aveti probleme juridice daca nu ajungeti sa se faca calificarea a actiunii altfel decat ati fi vrut.
Acest aspect urmeaza sa il discutati cu avocatul dvs. care cunoaste situatia din dosar.
Poate sa fie vorba si de o aparare aiurea formulata de partea adversa si sa nu aveti nicio problema juridica.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolele pe care le-ați indicat dvs. referă la judecata în complet de divergență; repunerea pe rol; întocmirea minutei...
Nu au nicio legătură cu ceea ce spuneți dvs. că ați fi vrut să motivați.

Ați preluat cu copy-paste, de pe te miri unde, vreun „model” de contestație, așa-i?
Nu există modele, oameni buni!
Ele pot fi, metaforic spus, doar un capăt de ață pentru cine știe să croșeteze mai departe pe marginea lor. Altminteri, vă faceți rău preluându-le așa, pe nemestecate.
Nici măcar cererile pe care le-am scris eu însămi în trecut nu le pot folosi astăzi, ca model, fără a le regândi. Erau bune la vremea când le-am scris. Dar legislația este într-o continuă schimbare... Că să fii sigur de ceea ce scrii ori grăiești, trebuie să mai fi citit odată aseară la 18.30 (când se actualizează programul legislativ). Pare exagerat spus, dar nu-i departe de adevăr.

Nu ar trebui să fie o problemă. Și să vă puteți preciza temeiul de drept. Dar, ne lăsăm surprinși...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare in drept gresita??? ContSters6135 ContSters6135 am si eu o problema legata de aceasta OUG 119/2007. eu am inaintat instantei o cerere de emitere a unei somatii de plata intemeiate pe OG 5/2001, desi aveam si ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare hotarare ludeea ludeea Buna ziua, In cazul in care la sf unui proces s-a facut recurs de catre parata care a pierdut procesul , recursul nefiind suspensiv de executare daca ... (vezi toată discuția)