avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la mostenire

Speta este urmatoarea:In urma decesului mamei au ramas pentru dezbaterea mostenirii tata si cei trei fii.
Precizez ca mostenirea cuprinde o casa+teren si 2 masini.Noi 4 dorim sa renuntam la o masina din cele doua si sa facem succesiunea la casa+teren si masina. Renuntarea se face la toata masa succesorala sau doar la un singur bun?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:48, 4 Decembrie 2019
Păi cu asta trebuia sa începeți....
Dacă aveți deja un certificat de calitate de moștenitor si ati acceptat moștenirea, însușindu-vă calitatea de moștenitor, nu mai puteți renunta.
La care taxe și impozite va referiți?
La cazierul fiscal, impozitul pe numele defunctei trebuie platit?
Puteti sa îl scoateți și cu datorii, urmând a fi menționate în certificatul de mostenitor.
In urma dezbaterii moștenirii, datoriile vor fi suportate de moștenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote moºtenire cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Tatăl meu a decedat de curând.Dânsul deţinea un apartament bun comun cu mama şi un teren extravilan bun propriu moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)