avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract uzufruct viager

Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ani care este diagnosticata cu Alzheimer și alte probleme de sănătate, care nu ii mai permit sa se îngrijeasca singura. Doamna nu are soț sau descendenți direcți care sa se ocupe de îngrijirea ei. Are însă un nepot de frate cu care are o relație apropiată. In prezent nu se mai poate descurca singura, are ameteli, nu poate ieși din casă (locuiește singura). Doamna dorește să îi facă un contract cu clauza de întreținere acestui nepot, însă înțeleg că legea nu permite întocmirea unui contract în cazul ei. Ce ar putea face in această situație? Se poate apela la curatela? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra88m , utilizator 16:18, 27 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Această boală afectează discernământul în faze avansate. Deci este posibil ...
Sau, oricum, nu aveți ce pierde, dacă încercați.
Fie obține certificatul din rezultă că are discernământ și încheiați contractul, fie aveți o dovadă pentru punerea sub interdicție și numirea unui tutore.
Va mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea pensiei pentru batrani bolnavi de alzheimer cvlad1960 cvlad1960 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru a ridica pensia tatalui meu care este diagnosticat cu alzheimer si este internat intr-un centru de ... (vezi toată discuția)
Se poate prin act notarial?- tutela maria1956 maria1956 Hristos a inviat! De 20de ani eu ma ocup de parintii mei (cumparare: med.,vizite la medic in orasul de resedinta sau in Bucuresti, sau pe perioada ... (vezi toată discuția)
Imputernicire de la persoana bolnava de alzheimer Valias Valias Buna ziua, As vrea sa ma ajute cineva cu urmatoarea chestiune: Bunicul meu (tatal mamei) este bolnav de Alzheimer. In ultimii zece ani a stat la mama, de ... (vezi toată discuția)