avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - PFA in sistem real
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - PFA in sistem real

Buna ziua,

Sunt PFA, in sistem real din 2009 si urmeaza sa nasc pe 29.05.2020;
Intentionez sa suspend PFA-ul cu 1 luna inainte de nastere.

Am 2 intrebari:
1. Diferenta de 1 luna intre suspendarea PFA-ului (04.2020) si nastere (05.2020) se va lua in calcul la cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului, cu zero venituri pentru luna mai?

2. Cum se vor calcula cele 8 luni din anul fiscal 2019, tinand cont ca veniturile mele difera de la luna la luna, in sistem real? Se va face o medie lunara a veniturile incasate in 2019 (pe baza declaratiei de impunere) sau se vor lua in calcul exact ultimele 8 luni?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Violeta Chele , Contabil 19:13, 27 Noiembrie 2019
Bună ziua!
1. Se va lua în calcul cu 0 luna mai.
2. Se va face o medie lunara a veniturilor obținute în 2019.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Violeta Chele, Contabil
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
In acest caz indicat ar fi sa suspend PFA-ul in luna mai, ca sa nu am venituri zero pentru aceasta luna.
Cu plăcere! Da, mai bine suspendați in mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)
Venituri pfa-calcul indemnizatie crestere copil? Aqna123 Aqna123 Buna ziua,  Urmeaza sa nasc peste 3 luni. Stiu ca indemnizatia se calculeaza ca media a ultimelor 12 venituri. La acel moment, la mine ultimele 12 luni vor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil venituri din salariu si pfa emma13_tudorache emma13_tudorache Salut, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si o sa nasc in jur de 06 octombrie 2017. Eu momentan sunt angajata cu un salariu net de 4000RON, respectiv ... (vezi toată discuția)