avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... un student poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

un student poate beneficia de somaj?

O mica intrebare:D! Eu sunt studenta an terminal..in perioada aceasta timp de 2 ani am lucrat la o firma,insa ghinionul este ca firma "c'e fini"fiind o concediere colectiva..!Intrebarea mea este daca eu am dreptul la somaj ,TINAND SEAMA CA INCA SUNT STUDENTA? (mentionez ca pe aceasta durata am lucrat cu carte de munca) .Va rog sa-mi raspundeti fiindca am tot intrebat in stanga si-n dreapta iar raspunsurile au fost diverse..SI conteaza mult mai mult parerea unui specialist
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:07, 6 Decembrie 2009
Buna seara,

daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24, si a-ti fost concediata....go for it! Nu are nicio legatura faptul ca sunteti studenta( la ID banuiesc). Doar a-ti platit contributiile la somaj, si asta e o cerinta principala.
nu sunt la Id sunt la Univeritate la zi chiar bugetara si bursiera :)).Insa am avut posibilitatea sa si lucrez :D.Va multumesc mult pentru raspuns
Conform legii 76/2002 art. 42 alin. 2 nu puteti beneficia de somaj atata timp cat sunteti studenta.
Art.42 (2) Nu beneficiazã de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitãrii dreptului, urmeazã o formã de învãtãmânt.
Puteti beneficia de somaj, daca doriti, dupa absolvirea facultatii, in cuantumul a 50% din salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters67773, utilizator
Pai din momentul in care eu am lucrat cu carte de munca pe perioada asta de 2 ani si mai ales ca firma la care am lucrat ne-a bagat in somaj Pentru care motiv nu pot beneficia de somj???Iar cei care sunt la master?s-au cei care sunt la Id pot lua somaju:-?Mi se pare ciudat fiindca eu pt care am platit toate darile la stat pentru somaj??
Deoarece sunteti incadrata intr-o forma de invatamant nu puteti beneficia de somaj, chiar daca toate darile la stat au fost platite la zi. Nici cei de la Master nu pot beneficia de somaj.
Persoanele care urmeaza o forma de invatamant nu beneficiaza de somaj, conform legii 76/2002.
Daca nu erati studenta, in conditiile descrise de dvs in urma concedierii puteati beneficia de somaj ,in cazul in care indeplineati stagiul minim de cotizare de 12 luni. Si il indeplineati, perioada lucrata de dvs a fost de 24 luni.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters67773, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj Surub Surub Pot beneficia de ajutor de somaj, daca firma la care lucrez ma disponibilizeaza? Mentionez faptul ca urmez si cursurile unei facultati forma de invatamant ID, ... (vezi toată discuția)
Somaj cristeacorina cristeacorina vreau si eu un raspuns clar....daca sunt studenta in anul 3 la o fac de stat , am lucrat 2 ani la o firma si m au dat afara din cauza ca s a restructurat ... (vezi toată discuția)