Buna ziua. Am o situatie care nu imi este clara si va rog sa ma ajutati. Un prieten de al meu care este medic rezident pe chirurgie vorbea prin telefon cu un prieten de al sau care este student la stomatologie. Medicul rezident povestea prin telefon studentul stomatolog ca unui pacient nu i-a facut anestezie din cauza ca el mincase. Imediat la fel prin telefon studentul stomatolog a intrebat daca medicul rezident face anestezie si medicul rezident a spus ca face anestezie. Medicul rezident cind a vorbit se referise la general adica ca se face anestezie la pacient cind trebuie de operat si nu sa referit la pacientul care mincase. Vreau sa va intreb daca de exemplu stomatologul face ceva aiurea pe viitor adica nu da anestezie cind trebuie are vrio vina medicul rezident ?
Multumesc. Am inteles. Dar de exemplu daca coordonatorul de specialitate spune gresit rezidentului despre cum se face anestezie. Stiu ca coordonatorul are responsabilitate pentru pacientii lui. Dar daca iesti rezident si faci o garda cu alt medic adica nu cu coordonatorul tau si acel alt medicul te intreaba daca stii a face anestezie si rezidentul raspunde ca stie a face anestezie si dupa se afla ca ai facut gresit. Atunci cine are responsabilitatea ? Acel alt medic care raspundea de pacient ? Sau coordonatorul care te-a invatat gresit ? Sau rezidentul ?
Culpa se poate stabili in urma unei anchete.
Nu sunt medic dar cred ca exista niste protocoale ce trebuiesc urmate...si mai cred ca numai in urma unui control se poate stabili vinovatul sau vinovatii