avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA VAT LA O FIRMA DIN AMERICA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

VAT LA O FIRMA DIN AMERICA

Buna ziua,
Am achizitionat licente de la o firma din America, am primit invoice dar nu imi dau seama care ar fi VAT-ul firmei respective? Din cate am inteles eu la ei nu se numeste VAT ci altfel, dar chiar si asa aveti idee daca este compus din cifre, litere si cate anume? Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
cccozmammmmmmm, utilizator
Cel mai recent răspuns: cccozmammmmmmm , utilizator 18:47, 28 Noiembrie 2019
pentru ce va trebuie acest cod? In SUA nu exista TVA la nivel federal, deci nici acest cod.
la importurile din afara UE, pretul de achizitie este fara TVA.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,
Ce nu stiu eu este cum verific(creez ) firma in programul de contabiliat e daca ea nu are nici un id number (gen VAT)?
Multumesc,
daca aveti un program de contabilitate in care nu puteti sa adaugati o firma din afara UE, atunci acesta e in cel mai bun caz incomplet (adica va trebuie un upgrade). In cel mai rau caz va trebuie alt program. contabilul dvs ar trebui sa stie ce si cum. ma refer la cel care semneaza bilanturile
Multumesc frumos pentru ajutor,

Adrian Dimitriu a scris:

daca aveti un program de contabilitate in care nu puteti sa adaugati o firma din afara UE, atunci acesta e in cel mai bun caz incomplet (adica va trebuie un upgrade). In cel mai rau caz va trebuie alt program. contabilul dvs ar trebui sa stie ce si cum. ma refer la cel care semneaza bilanturile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl deschis de curand. Naxeete Naxeete Salutare, am un SRL deschis de curand, nu am reusit sa dau de contabila in ultima saptamana si vreau sa cumpar cateva servicii pentru viitorul nostru website, ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva pentru achizitii din ue cyberpunk cyberpunk Buna ziua, Doresc sa fac importuri din spatiul european si incerc sa evit impozitarea in statul de unde fac importul (UK, suedia, germania). Pentru asta ... (vezi toată discuția)