avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am un SRL deschis de curand.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am un SRL deschis de curand.

Salutare, am un SRL deschis de curand, nu am reusit sa dau de contabila in ultima saptamana si vreau sa cumpar cateva servicii pentru viitorul nostru website, dar imi cer TAX ID si VAT Number, poate cineva va rog sa imi explice ce e cu ele si cum fac rost de ele?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Naxeete , utilizator 15:46, 26 Ianuarie 2023
VAT number - numar de TVA

TAX ID - codul de identificare fiscala

Este ceva de genul ROurmat de codul fiscal.
Multumesc, am inteles asta, dar eu daca nu am numar de TVA si nici nu ma intereseaza deducerea TVA-ului, vreau doar sa platesc din contul firmei si sa pot duce la contabila factura, pot adauga CIF-ul la VAT number? Sau nu o sa fie valida factura respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numarul vat? costinionut costinionut Buna ziua, Vreau sa cumpar echipament de pe un site din Anglia si imi cere VAT-ul. Eu am un PFA neplatitor de TVA dar tatal meu are un S.R.L. si ... (vezi toată discuția)
Vat la o firma din america cccozmammmmmmm cccozmammmmmmm Buna ziua, Am achizitionat licente de la o firma din America, am primit invoice dar nu imi dau seama care ar fi VAT-ul firmei respective? Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)