avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si dreptul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si dreptul mamei

buna seara... eu muncesc in londra si fetita mea este in romania sun ingrijirea buniciilor...am incercat de foarte multe ori sa vorbesc cu tatal fetei care este obligat prin instanta sa plateasca pentia alimentara de 1/4 din veniturile lui ...instanta la obligat pe dansul de a plati pensia alimentara din ianuarie 2017 si pana in momentul de fata el a platit de 4 ori a 300 de lei...tin sa mentionez ca are salariul de 3000 de lei...problema mea este ca vreau sa iau fetita cu mine sa ma ocup de crestera ei dar dansul nu vrea sa imi acorde procura...este vreo posibilitate sau vreo sansa sa o pot lua cu mine prin instanta fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:25, 29 Noiembrie 2019
dacă lucraţi cu contract de muncă, aveţi forme legale de şeere în Anglia şi un domiciliu decent unde să locuiţi cu fata, cereţi suplinirea semnăturii tatălui pentru tabilirea domiciliului fetei la dvs., în Anglia . Trebuie să aveţi dovezi că domnul nu este de acord cu plecarea copilului, dar şi că nu se ocupă de copil. Faptul că nu plăteşte pensia de intreţinere a copilului nu contează în acest proces.
Buna ziua,
Neplata, cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere, stabilite pe cale judecătorească constituie infracțiune potrivit art. 378 din noul Cod penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În vederea tragerii la răspundere penală este necesară formularea unei plangeri prealabile din partea dvs. Prin aceasta cale poate determinati fostul sot sa isi indeplineasca obligatiie stabilite in sarcina sa de catre instanta de judecata.
Numai bine,

1) Cu privire la pensie, aveți la îndemână posibilitatea de a contracta serviciile
unui executor judecătoresc pt a pune în executare hotărârea; în subsidiar, puteți formula o plângere penală pentru abandon de familie, dar nu recomand întrucât cercetarea durează mult;

2) În ceea ce privește restabilirea domiciliului trebuie să intentați o nouă acțiune făcând dovada că "relocarea" este în interesul superior al minorului; în scop turistic ar fi fost suficient să solicitați suplinirea consimțământului tatălui, așa este puțin mai complicat dar nu imposibil!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda in cazul copilului meu de 10 ani care îmi este încredințat mie ca mama dar tatăl lui refuza sa meargă la notar pentru a face o procura sa îmi iau copilul cu mine în anglia? Monica Ticosan Monica Ticosan Sunt divorțată de tatăl copilului de 4 ani, eu am plecat de la dansul când băiatul avea 2 ani pentru ca era un barbat violent și de multe ori mă agresa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! vreau sa imi inscriu fetita la scoala unde sunt arondata, ... Gabriela Maria Taisia Gabriela Maria Taisia Buna seara! Vreau sa imi inscriu fetita la scoala unde sunt arondata, iar tatal nu este de acord si nu vrea sa semneze. Nu am fost casatoriti, iar fetita ... (vezi toată discuția)