avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in străinătate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in străinătate

Dacă bunici copilului meu minor au drept de vizita prin hotărâre judecătorească , iar fostul meu soț e decedat am voie sa părăsesc țara fata accordul lor . As dori sa ma stabilesc definitiv in afara țării as putea face acest lucru ? Eu sunt singurul tutore al minorului . Și ar putea face ei ceva in acesta privința deoarece nu voi mai putea respecta programul de vizita ?
Dumnezeule Mare, acum trebuie impartit copilul si cu bunicii prin instanta, judecata, tribunale ??!! Dar de ce nu si cu matusile, unchii, cumnatii, verii , nepotii de frate, de tata decedat ?! Au si ei dreptul sa faca parte din viata minorului ? Ca doar sunt inruditi ! Sa ceara si ei drept de vizita, cu siguranta il vor obtine !
In ce lume traim ?!
In logica asta, va veni o vreme cand odata ce a facut un copil, femeia se trezeste legata cu o zgarda invizibila de tot neamul pana la a 7 a spita !
Sau deja vremea aia a sosit ?!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Marya2019, utilizator
Legea prevede in sensul care va mira pe dvs. si bunicii au un drept expres recunoscut de lege,De regula, dreptul la vizita de catre bunici se exercita alaturi de celalalt parinte atunci cand este in viata.
Probabil ca nu ati fi crezut un avocat care v-ar fi spus asa ceva in privat, ba chiar v-ati fi si suparat pe el...desi va spunea doar cum prevede legea.
Ar trebui insa sa va ganditi si dvs. ca, daca ati fi bunica ati fi vrut la fel...

Se pot gasi insa modalitati juridice pentru a fi totul in regula pentru toata lumea.
Conteaza si forta argumentelor expuse in fata instantei.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna copil nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Sunt divort de 2 ani si avem un baietel de 4 ani , pentru care avem custodie comuna. domiciliul copilului a fost stabilit la adresa din buletin, ... (vezi toată discuția)
De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)