avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii CASS stabilite din oficiu, retroactiv, ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii CASS stabilite din oficiu, retroactiv, pentru PFA

Am avut pana in ianuarie 2016 un birou de arhitectura (PFA), deci care din 01.01.2016 a fost desfiintat. La momentul desfiintarii nu am avut datorii (impozite neplatite). Nu am avut angajati, eu nu am fost angajata a biroului, nu eram platitor de TVA. Pentru anul 2013 (an in care am avut profit, profit declarat si asupra caruia am platit impozit) am primit in octombrie anul trecut (2018) o decizie prin care s-a stabilit din oficiu contributia pentru asigurari sociale pentru anul 2013 (retroactiv deci, la 2 ani dupa ce firma a fost desfiintata). Am refuzat sa platesc o suma care era mai mare decat profitul din anul respectiv. Mi s-au mai trimis vreo doua hartii de tipul asta, pana cand pe 29.11. mi-au pus poprire pe suma respectiva. Banca m-a anuntat ca banii pot fi deblocati fie prin adresa de desfiintare a popririi emisa de organul de executare silita, fie prin hotararea definitiva emisa de instanta prin care poprirea este anulata. Intrebarea mea este daca am sanse sa ii recuperez sau ma agit degeaba.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:00, 1 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La acea vreme, stabilirea si trimiterea deciziei de impunere pentru plata cass se facea de catre organul fiscal dupa depunerea de catre dumneavoastra a declaratiei 200 pentru anul precedent. Ei avea dreptul sa v-o trimita acasa in maxim 5 ani. De ceea au intarziat, si asta chiar daca intre timp s-a radiat acel pfa.
Sa aveti in vedere ca si un eventual control pentru ativitatea pfa va poate veni tot in maxim 5 ani asa ca pastrati actele contabile cu grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silita. valy01 valy01 Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa pe platitor cu evidenta contabila florentina_silvia florentina_silvia Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La decembrie 2011 aveam de plata impozit pe profit 10.000 lei, suma care nu a fost achitata pana la momentul de fata. Pe ... (vezi toată discuția)
Pfa- poprire pe salariu ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu o problema.Am un PFA , dar si lucrez. Declaratia 200 am depus-o din 2007 pe zero, deoarece nu am mai avut nici un venit din aceasta ... (vezi toată discuția)