Buna ziua, ma lovesc de o problema, sunt acuzat de frauda informatica.
Faptele mele sunt facute in data de 27.11.2013-18.12.2013.
Pe data de 7.12.2018 procurorul a inceput urmarirea penala,iar pe data de 20.12.2018 si 21.12.2018 face procedura de citare, adica prima citatie.
Pe data de 11.01.2019 ma prezint la procuror si imi aduce la cunostinta extinderea urmariri penale si punerea in miscare.
Avocati care ma reprezinta, spun ca intervine prescriptia (5 ani).
Avand in vedere ca Curtea Constutitionala spune ca prescriptia intervine de la data aduceri la cunostinta, iar eu prima oara cand am stiut de existenta acestui dosar a fost pe data de 20.12.2018 la prima citare.
Am ajuns in faza de Apel la o pedeapsa de 2ani si 4 luni cu suspendare.
Acum intrebarea mea este:
A intervenit prescriptia ? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?
Multumesc tuturor celor care raspund. ( Nu m-as fii agitat atat daca nu mai aveam inca un dosar penal )
Trebuie mers la dosar si studiate actele aflate acolo.
Si pregatirea apararii nu se face in mod formal daca vreti o aparare calificata bine argumentata.
Aveti dreptul.de a apela si la alti avocati pentru a va face un studiu de caz daca aveti indoieli cu privire la opinia avocatului dar totul se face in concret, tot asa cum judeca si judecatorul cazul.
În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 396 alin. (1), (6) raportat la art. 16 alin. (1) lit. f) C. proc. pen. încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul G******* V*** a infracţiunilor prev. de art. 250 alin. 3 cp şi art. 365 alin. 2 cu referire la alin. 1 lit. b cp cu aplic. art. 35 alin. 1 cp ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. În baza art. 275 alin. 3 cpp cheltuielile judiciare avansate la instanţa de fond în ceea ce-l priveşte pe inculpatul G******* V*** rămân în sarcina statului. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 25.03.2020.
Document: Hotarâre 3**/2020 25.03.2020