Buna ziua, anul acesta intentionez sa cumpar o suprafata de teren de la o persoana care a a mostenit aceasta suprafata de la mama lui, care la randul ei mostenise aceasta suprafata de la parinti ei. Dupa nasterea cului care intentioneaza sa vanda ,mama sa casatorit cu un om cu care nu a avut insa copii si care a decedat la cativa ani dupa, insa nu exista certificat de deces. Decesup sa intamplat intre ani 1968 - 1970 nu se stie sigur. Cel care vinde vrea ma imputernicit sa ii dezbat succesiunea dupa mama sa , sa ii fac cartea funciara,insa toti notari imi cer certificatul de deces ac fostului sot.
Cum pot proceda in aceasta speta?
Multumesc
Buna seara,
Mergeti la primaria pe raza careia a locuit individul acela si vedeti cum aflati de acolo locul decesului (incercati si la cimitirul unde este inmormantat pentru ca ar trebui sa aiba o copie de pe certificatul de deces)
Incercati si la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date cu adresa str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti si va pot transmite ei datele.
Multumesc pentru raspuns, insa am mers la primaria unde a avut ultimul domiciliu, am mers chiar si in cimitir, el a decedat la sanatoriu Moroieni Ph, am fost si la sanatoriu, am fost si la primaria Moroieni, nu exista o hartie care sa ateste decesul, teoretic acum ar avea undeva la 98 ani, ma gandeam sa incerc sa ii declar decesul in justitie.
Buna seara,
La primaria de care tine sanatoriul Moroieni SIGUR exista c
ertificat de deces.
Ati gasit crucea in cimitir? Daca da vedeti, daca se mai poate, anul decesului.