avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în instanță pentru stabilirea pensiei alimentare. El in fiecare luna ii transfera o sumă prin varii metode. As dori sa știu dacă pensia alimentara i se oprește lunar din salariu, ori încasează salariul întreg si el ii plătește personal aceasta suma.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:26, 27 Decembrie 2019
Da, cam din ce ia in mana net fara echipament si norma de hrana, se va stabili sa plateasca maxim 1/3.
puteti cere pensie si fara divort, se redacteaza cererea- expuneti situatia de fapt si in drept va intemeiati cerere pe articole din codul civil ( art 529 si urmatoarele, scrieti doar ce se potriveste). se depune la judecatoria de care aprtineti cu domiciliul insotita de copii dupa buletine, certificate de nastere. Se achita si taxa de timbru de 20 de lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere Alexx20 Alexx20 Buna seara, Mă aflu și eu în următoarea situație: am divorțat în urma cu 4 ani de comun acord la notar, cu 500 lei pensie de întreținere. Peste 2 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara anca_01980 anca_01980 Buna ziua, Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danarol danarol Buna ziua!as dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara la un minor de 1an.tatal copilului este cadru militar si beneficiaza si de alte drepturi ... (vezi toată discuția)