LUCREZ IN SISTEMUL SANITAR DIN 1979 CA ASISTENTA MEDICALA SI PANA IN ACEST AN,2009 ,NU AM AVUT CONCEDIU MEDICAL.ACUM MA AFLU IN CONCEDIU MEDICAL INCEPAND CU 01.02 .2009 PT UN CANCER DE SAN.OPERAT ,IAR IN CONTINUARE FAC TRATAMENT CONFORM INDICATIILOR MEDICILOR ONCOLOGI SI MERG O DATA LA 21 DE ZILE LA CLUJ PT PERFUZII.IN ACEASTA LUNA LA UNITATEA NOASTRA SE ACORDA AL 13-LEA SALARIU PE ANUL 2008 ,IAR EU SI ALTE COLEGE CARE SE AFLA IN CM AM FOST ANUNTATE CA NU PRIMIM ACEST PREMIU DECIT ATUNCI CIND NE VOM INTOARCE LA SERVICIU SAU NE FACEM LICHIDAREA.VA ROG SA-MI SPUNETI DACA POT SA PRIMESC ACUM ACESTI BANI.
Acordarea celui de -al 13 salariu aferent anului 2008 nu are legatura decit cu performantele profesionale obtinute de dumneavoastra in anul 2008( functie de calificativul obtinut la evaluarea anuala), cu perioada de timp lucrata in anul 2008( se acorda proportional cu perioada de timp lucrata).
Se acorda dupa criterii considerate obiective la propunerea sefului dumneavoastra direct de catre managerul spitalului( ordonatorul de credite tertiar) si de directorului financiar al spitalului, cu consultarea prealabila a liderului de sindicat sau a reprezentantul salariiatilor.
Omeneste vorbind si avind in vedere situatia in care va aflati, ar fi bine sa luati macar telefonic cu aceste persoane si sa le reamintiti situatia grea in care va aflati.Nu au voie sa calculeze si sa intocmeasca state de salarii doar pentru anumite persoane si pentru altele nu, doar daca nu au considerat de cuviinta sa nu va acorde deloc acest premiu anual.
Cred ca plata vi se face pe card deci nu ar fi probleme cu incasarea banilor.Daca nu se face pe card , ci cash si nu va puteti deplasa in termenul de 3 zile de la data intocmirii statelor, atunci puteti imputernici un membru al familiei sau un coleg de serviciu pentru ridicarea banilor( procura notariala sau puteti solicita la contabilitatea spitalului modelul simplu de imputernicire care va trebui insa vizat de seful dumneavoastra).
Intrucit nu explicati cu exactitate cauza neprimirii banilor, nu pot decit sa fac decot aceste presupuneri.
V-as mai sfatui, daca sinteti membra de sindicat ,ca primtr-o cerere insotita de un act doveditor al starii dumneavoastra sa solicitati si sindicatului un ajutor banesc ca sa va fie mai usor!