Am primit o oferta din partea unei bănci pe care am acceptat-o pe email, nu am semnat oferta și nici nu mi s-a cerut să o semnez, doar am scris pe email că sunt de acord cu oferta însă am apucat sa fac controlul pentru medicina muncii ieri 2 decembrie 2019.Azi am primit o contraoferta mult mai buna din punct de vedere profesional și aș vrea să știu dacă aș renunța la prima oferta angajatorul mă poate da in judecată și ce alte consecinte mai sunt.
Mulțumesc,
Buna seara
Codul muncii nu reglementeaza drepturile si obligatiile partilor in perioada prealabila semnarii CIM, cu exceptia obligatiei angajatorului de a informa salariatul cu privire la principalele clauze contractuale si desigur efectuarea examenului medical.
Dpmdv se aplica prevederile Codului Civil, in masura in care nu contravin Codului Muncii. Mai explicit: angajatorul va poate actiona in instanta pentru a-si recupera contravaloarea examenului medical platit de firma (nu cred ca e rentabil pt el) insa nu va poate obliga sa semnati CIM.
Daca in schimb ati semnat vreun contract de confidentialitate prealabil semnarii celui de munca va sfatuiesc sa-i respectati clauzele.
Pe viitor, in astfel de situatii, puteti sa semnati CIM, iar apoi sa reziliati imediat CIM in perioada de proba.