avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce implica renunțarea la oferta de angajare din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce implica renunțarea la oferta de angajare din partea angajatului

Buna ziua,

Am primit o oferta din partea unei bănci pe care am acceptat-o pe email, nu am semnat oferta și nici nu mi s-a cerut să o semnez, doar am scris pe email că sunt de acord cu oferta însă am apucat sa fac controlul pentru medicina muncii ieri 2 decembrie 2019.Azi am primit o contraoferta mult mai buna din punct de vedere profesional și aș vrea să știu dacă aș renunța la prima oferta angajatorul mă poate da in judecată și ce alte consecinte mai sunt.
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:36, 3 Decembrie 2019
Buna seara
Codul muncii nu reglementeaza drepturile si obligatiile partilor in perioada prealabila semnarii CIM, cu exceptia obligatiei angajatorului de a informa salariatul cu privire la principalele clauze contractuale si desigur efectuarea examenului medical.
Dpmdv se aplica prevederile Codului Civil, in masura in care nu contravin Codului Muncii. Mai explicit: angajatorul va poate actiona in instanta pentru a-si recupera contravaloarea examenului medical platit de firma (nu cred ca e rentabil pt el) insa nu va poate obliga sa semnati CIM.
Daca in schimb ati semnat vreun contract de confidentialitate prealabil semnarii celui de munca va sfatuiesc sa-i respectati clauzele.
Pe viitor, in astfel de situatii, puteti sa semnati CIM, iar apoi sa reziliati imediat CIM in perioada de proba.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta de angajare refuz Laura_Lau Laura_Lau Oferta de angajare - dupa semnare si transmitere documente beneficiarul (viitorul angajat) poate renunta si sa nu mai incheie contractul de munca? Care pot fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe. 22 ianuarie am început munca cu un nou angajator ... Negruzza1 Negruzza1 Bună ziua, Pe. 22 ianuarie am început munca cu un nou angajator , însa contractele au întârziat, astăzi este sărbătoare iar mâine ar trebui să mă ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate valabil dupa semnarea cim? mihaistefan22 mihaistefan22 Buna, Am semnat cu contract standard de confidentialitate (model luat de pe internet) ulterior semnarii contractului de munca. In contractul de munca nu ... (vezi toată discuția)