avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta de angajare refuz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta de angajare refuz

Oferta de angajare - dupa semnare si transmitere documente beneficiarul (viitorul angajat) poate renunta si sa nu mai incheie contractul de munca? Care pot fi consecintele?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
Laura_Lau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura_Lau , utilizator 16:02, 13 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii nu reglementeaza drepturile si obligatiile partilor in perioada prealabila semnarii contractului de muncă, cu exceptia obligatiei angajatorului de a informa salariatul cu privire la principalele clauze contractuale si desigur efectuarea examenului medical necesar pentru angajare.

De asemenea, cu privire la informațiile furnizate, prealabil încheierii contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, inclusiv pe durata concilierii, între părți poate interveni un contract de confidențialitate.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potentialul angajat poate renunta fara nicio consecinta.
Potentialul angajator poate cere returnarea contravalorii examinarii medicale platite, in vederea angajarii pentru emiterea fisei de aptitudine in munca pentru locul de munca vizat.
Nu s-a realizat examinarea medicala. Multumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Potentialul angajator poate cere returnarea contravalorii examinarii medicale platite, in vederea angajarii pentru emiterea fisei de aptitudine in munca pentru locul de munca vizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce implica renunțarea la oferta de angajare din partea angajatului violeta.lixandru2012@yahoo.com violeta.lixandru2012@yahoo.com Buna ziua, Am primit o oferta din partea unei bănci pe care am acceptat-o pe email, nu am semnat oferta și nici nu mi s-a cerut să o semnez, doar am ... (vezi toată discuția)
Fișă aptitudini Iustina3 Iustina3 Dacă vreau să fac voluntariat pentru Ambulanță trebuie neapărat fișa aceasta de aptitudini? Îmi cere să fac analizele HIV, HVB, HVC, sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Info vizita medicala Catalin_Paul Catalin_Paul Buna seara, am facut vizita medicala pentru angajare la o clinica platind eu, urmand ca firma la care ma angajez sa-mi deconteze suma, nu m-am mai angajat la ... (vezi toată discuția)