avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Am si eu o rugaminte daca poate cineva sa ma ajute cu raspunsul la o intrebare tot citesc legi dar nu am gasit raspunsul.Speta este urmatoare :O persoana fizica cu handicap accentuat are scutire pt impozitul pe profit pt acctivitati independente asa ca in incercarea de a-si suplimenta veniturile mici se hotaraste sa fac fotografii la nunti.Are cam 3,4 evenimente pe an.Un membru de familie face plangere la ANAF si -l reclama pt evaziune fiscala.Plangerea ajunge la politie ei deschid dosar si incep cercetarile.Intrebarea mea este are vreo relevanta faptul ca persoana respectiva are scutire pt impozitu pe venit?Handicapul este din nastere iar fotograful nu are nici o forma juridica(Srl sau PFA).Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ahileahile , utilizator 17:10, 8 Decembrie 2019
Nimeni?
Probabil că are relevanță și faptul că persoana e scutită de la plata impozitelor.
Cu toate astea, trebuie să aștepte să vadă care anume este acuzația care i se va aduce, sau dacă i se va aduce vreo una.
Nu se poate știi ce anume va face cel care instrumentează dosarul.

CU titlu general, ar trebui spus că, chiar dacă persoana respectivă este scutită de la plata impozitelor, ca persoană fizică, s-ar putea ca în situația în care ar desfășura o activitate economică într-o formă de organizare gen PFA, SRL, IF, etc., acestea să nu mai fie scutite de impozite.

În concluzie, deocamdată nu se poate da un răspuns clar. Trebuie să aștepte să vadă dacă va fi citat și în ce calitate.
Multumesc de raspuns mai astept si alte pareri!e vorba de fratele meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu certificat de handicap cristinagratziela cristinagratziela As dori sa stiu daca o persoana cu certificat de handicap grd.2 beneficiaza de scutire de impozit pe venit ,conform legii(OG 4/2015 ptr. completarea si ... (vezi toată discuția)
Pfa persoana cu handicap ionut95z ionut95z Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap grav (vizual) si as dori sa deschid un PFA in scopul prestarii serviciilor de masaj. As dori sa stiu daca eu, ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit simiongheorghe simiongheorghe Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt pensionat pe caz de boala, handicap grad II, permanent si sotia la fel. Am un mic ... (vezi toată discuția)