avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata

Buna ziua. Sotul meu are 57 ani, si 38 ani vechime in munca. Imi puteti spune, va rog, daca se incadreaza pentru pensionare anticipata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 5 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

In speta, stagiul complet de cotizare pentru pensionare anticipata este de 43 ani pentru sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata horvateugenia21@yahoo.com horvateugenia21@yahoo.com Pot primi pensie anticipată după 40 ani vechime Si varsta de 58 ani? (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca Popescu Catalin Popescu Catalin Sunt un barbat in varsta de 62 de ani si am o vechime neintrerupta in munca 32 de ani pana in 2012.De atunci nu am mai lucrat nicaieri.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)