avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Buna ziua! Am primit si eu azi,4 decembrie o executare silita pentru o contraventie legata de rovinieta din anul 2012! Spuneti-mi,va rog,ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Eu stiu ca n-am nicio datorie la “amenzi” de la Primaria orasului,ca deh,acolo mi-am platiti dintotdeauna radarele si rovinietele...cum se face ca acuma,peste 8 ani,se trezeste cineva sa ma faca buna de plata si plus ”cheltuielile” lor de judecata??? Eu nu trebuie sa fiu anuntata cumva ce mi se intampla? Dupa 8 ani nu se prescrie aceasta misterioasa “rovinieta”? Multumec anticipat si astept raspunsul dv
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:29, 6 Decembrie 2019
Termenul de prescriptie este de 5 ani, incepind cu 1 ianuarie anul urmator, de cind s-a nascut acea obligatie fiscala. Daca amenda e din 2012, inseamna ca 1 ianuarie 2013 ar fi inceput termenul si el s-a prescris pe 1 ianuarie 2018. Oricum, daca aceasta datorie fiscala ar fi existat anterior, ea ar fi trebuit sa apara ca impunere in fiecare dintre acesti ani anteriori si nu va puteati plati taxele, fara achitarea anterioara a acelei amenzi.
Nu se poate face altfel:
[ link extern ]
Poate mai aveti copii dupa chitantele de plata taxe la primarie pe anii anteriori, pentru a dovedi, daca e necesar, faptul ca nu apare aceasta amenda la plata.
www.avocatnet.ro/articol_504...
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda neplatita laurentzia laurentzia Buna seara! Am vrut sa-mi platesc impozitul la casa si la masina si cei din primarie m-au refuzat spunandu-mi ca am o amenda de circulatie neplatita pe care ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenda de rovinieta datata cu pr. verb. 31. 01.2012 s-a prescris ? Geavidan Geavidan Am primit 8 procese verbale de roviniete din perioada 11.01.2012 pana in data de 02.05.2012. Am achitat imediat prima la Anaf...urmand apoi ... (vezi toată discuția)