avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA firma

Sunt complet incepator in domeniul fiscal... Asa ca scuzati-mi ignoranta.
Vreau sa-mi deschid o firma de artizanat si sa vand online produsele. Daca cumpar materia prima platesc tva? Si apoi cand vand produsul finit platesc din nou tva?
"Materia prima" e cam 50% din valoare produsului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 23:32, 5 Decembrie 2019
Eu presupun ca dvs veti vinde produsele finite catre persoane fizice. In acest caz nu este avantajos sa va inregistrati ca platitor de TVA. Pana atingeti plafonul de 300.000 lei sunteti scutit de plata TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva la achizitii intracomunitare pfa ElenaDinescu ElenaDinescu Buna ziua, am si eu o speta cu un PFA si nu reusesc sa ma lamuresc :(. Un PFA neplatitor de TVA vrea sa faca regulat achizitii intracomunitare de materii ... (vezi toată discuția)
Taxe tva Oana A.M. Oana A.M. Buna ziua, Detin un magazin online, vanzarea se va face doar in RO. Produsele le achizitionez din UE, detin cod intracomunitar, firma este neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Vinderea produselor finite dupa infiintarea unei i.i. ContSters442202 ContSters442202 Doresc sa infiintez o I.I. in curand, prin care sa vand magneti de frigider personalizati, creati de mine personal. Am cumparat deja materia prima de pe 2 ... (vezi toată discuția)