Buna dimineața.
Lucrurile stau în felul următor:
Socrul meu a avut o singură soră care din nefericire a decedat acum 5 săptămâni. A locuit toata viața la țară în casă lor părintească. Nu a fost măritată niciodată, nu are copii, singura rudă de sânge fiind socrul meu. Acum, puteti sa-mi spuneți care sunt pasii de urmat pentru ca socrul meu sa devina moștenitor? Specific, ca nu au făcută succesiunea dupa părinții lor si este clar ca prima data aceea trebuie facuta pe urma succesiunea dupa soră. Intreb pentru ca aceasta mătușă a avut o mașină și este clar ca nu poate sa o înscrie, au ceva pădure și cred ca nu poate să-și ia lemne de foc pentru iarna, au ceva pământ și sigur nu poate să-și ia subvenția si plus de asta daca nu face acum tiate actele astea, mai târziu grijile vor cădea în spinarea mea si ale soției.
Va rog, puteti sa-mi spuneți care ar fi costurile acestei succesiuni si unde ar trebui să se ducă prima dată? Si inca ceva, daca nu gaseste titlul de proprietate pe pământ, primăria îi poate da alta copie? Socrul meu este trait la oraș și ne se pricepe foarte bine, mă gândesc că cineva de acolo sa nu-l păcălească cu vreun hectar de pământ...
Va multumesc.
Depinde cine este proprietarul bunurilor.
Dacă sunt părinții, trebuie dezbătută succesiunea după aceștia și ulterior după soră.
Socrul dvs trebuie să se adreseze unui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde părinții și sora au avut ultimul domiciliu.
Costurile depind de valoarea bunurilor din masa succesorala.