avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare

Mi/ar prinde tare bine un sfat intr/o speta. Se incheie un contract de donatie avand ca obiect un imobil. Donatarii (ca/s doi) constata ca nu pot avea si posesia imobilului deoarece acesta este... ocupat. Cum cei doi sunt de buna credinta, nu au cunoscut faptul ca cineva locuieste (sau nu, dar are bunurile) in imobil, vor sa ia toate masurile urgente ce se pot lua pentru evacuarea celui ce ocupa apartamentul fara titlu. Dar vor foarte repede. Ce naiba pot sa fac REPEDE? Multumesc frumos pentru idei.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:06, 4 Decembrie 2009
Foarte repede puteti incerca sa apelati la politie, dar in situatia in care persoana care locuieste acolo prezinta sau invoca un contract de comodat (care nu trebuie sa fie obligatoriu consemnat in scris/va sustine cel ce refuza evacuarea) sau un alt titlu, politia nu va interveni si va trebui sa cereti evacuarea in instanta.
Daca nu locuieste acolo, cereti-i sa-si ridice bunurile, iar daca refuza, va trebui sa apelati tot la instanta pentru evacuarea acestora, solicitind facerea unui inventar (hotarare executorie de drept cf. art.278 pct.5 C.pr. civ.) si apoi, puteti evacua bunurile chiar dvs.
Va multumesc frumos pentru solutii dar ma gandeam la una mai rapida. Daca/i trimit o notificare, nu/i pot da decat un termen rezonabil iar noii proprietari ar vrea sa se mute in apartament de ieri, daca se poate. O sa/l notific, cred ca mai rapid nu este posibil.
Multumesc inca o data.
trebuie vazut in ce temei este ocupat apartamentul.Daca e total abuziv puteti sa modificati contractele de furnizare de enrgie electica si sa le intrerupeti lumina, caldura etc....altfel...in instanta poate dura si ...ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare aditza_shmen aditza_shmen Avem urmatoarea situatie: un partaj intre doi soti se solutioneaza prin atribuirea imobilului catre sotie si obligarea aceasteia la plata unei sulte. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Evacuare din domiciliu ... Horia1930 Horia1930 Sint adult si am domiciliul in apartamentul proprietatea mamei mele. Mama mea ia in considerare sa instraineze apartamentul (vinzare, donatie, nu stiu...). ... (vezi toată discuția)
Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece Gheorghe_Ionita Gheorghe_Ionita Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice ... (vezi toată discuția)