avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am deschis actiunea de divort din luna apriie a acestui an, pe 16 ian am urmatorul termen la care sper sa se termine actiunea...... fostul sot este plecat din tara,dar revine la sfarsitul lunii ianuarie. Eu nu vreau sa il mai primesc in casa ( proprietatea mea,iar el nu are mutatie).....vreau sa stiu daca pot face asta ? iar in vederea pensiei alimentare ce trebuie sa fac ca sa o obtin?( el este navigator,nu lucreaza in tara)
Cel mai recent răspuns: 123456anca , utilizator 12:52, 9 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. In primul rand nu aveti obligatia sa il primiti in casa dvs; in al doilea rand cererile privitoare la minor se efectueaza doar odata cu actiunea de divort, deci plata pensiei trebuia ceruta
pai am cerut ca minora sa ramana la mine,eu sa revin la numele anterior si la pensie o patrime din salariu...........numai ca instanta nu stabileste suma pentru ca el nu vrea sa isi recunoasca veniturile,.....eu o sa depun o copie dupa contractul lui................dar pe mai departe cred ca trebuie sa il pun in executare.........deci pot sa nu il mai primesc in casa chiar daca inca nu s-a solutionat divortul?
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
123456anca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copii catalina45 catalina45 am doi copii. In anul 2009 am divortat de sotul meu.Fiecare am luat un copil spre crestere si educare. Am cazut de comun accord sa nu avem pretentii materiale ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie intretinere crispi crispi Dupa divort ,am cerut pensie de intretinere pt baiatul meu care este student.Fostul meu sot lucreaza la o firma italiana care are sediul in Elvetia.Bineinteles ... (vezi toată discuția)
Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)